Hyppää sisältöön

Pukukaapit jumittavat yhä miljoonilla uudistetussa uimahallissa: ”Tässä ollaan ison kysymysmerkin ääressä”

Ruuhkat Hämeenlinnan uimahallin lippuluukulla alkavat hellittää, mutta pukukaappien temppuilevat elektroniset lukot aiheuttavat yhä sydämentykytyksiä uimareille.

Nainen testaa uimahallin pukukoppien elektronista lukitusta
Tuire Pöyhiä sanoo, että pukukaappien lukkoihin tehdään parhaillaan ohjelmistopäivityksiä. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Miki Wallenius

Hämeenlinnan peruskorjattu uimahalli on ollut auki yli kuukauden. Kaupunkilaisille ovat tulleet tutuksi ongelmat, joiden kanssa uimahalli on paininut joka päivä.

– Nyt on saatu aulaan toinen kassapääte, jonka toivotaan helpottavan ruuhkaa, mutta pukukaappien kanssa on edelleen ongelmia, kertoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Ruuhkaiset kassajonot ovat kirvoittaneet kaupunkilaisilta kitkerää palautetta, mutta eniten verenpainetta ovat käyttäjissä aiheuttaneet jatkuvasti jumiuttaneet pukukaapit.

Näitä vikoja parhaillaan korjataan ja lukkoihin tehdään ohjelmistopäivityksiä.

Tuire Pöyhiä

Syypäitä ovat kaappien elektroniset lukot, joita käytetään rannekkeilla. Kaappien ovet eivät ole menneet lukkoon tai niitä ei ole saatu auki. Tällöin uimarin vaatteet ja muu omaisuus ovat jääneet lukkojen taakse.

Kaappien ovia on jouduttu jopa poraamaan auki.

Lukkoja ohjaa tietokone, jonka ohjelmistoa on jo pitkään yritetty saada kuntoon. Pahimmillaan kaapeista on vain puolet käytössä.

– Näitä vikoja parhaillaan korjataan, ja lukkoihin tehdään ohjelmistopäivityksiä. Kaikki kaapit eivät ole vielä uuden ohjelmiston piirissä, Pöyhiä selvittää.

Päivittämättä on kuulemma vielä muutamia kymmeniä kaappeja.

Seuraavaksi syynätään saippuat

Toimitusjohtaja Pöyhiä pitää tilannetta uimahallissa erikoisena, sillä sama järjestelmä on käytössä laajasti eri puolilla Suomea. Huuli pyöreänä ovat niin hallin henkilökunta kuin kaappien toimittajakin.

– Hekin ovat tässä ison kysymysmerkin ääressä, että mistä nämä ongelmat meidän tapauksessa johtuvat.

Koska ongelmaan ei ole löytynyt vieläkään ratkaisua, on kaupunki velvollinen vaatimaan myös korvauksia pipariksi menneestä asennuksesta.

Kyllä euroistakin keskustellaan, mutta tällä hetkellä laitetaan kaikki paukut siihen, että saataisiin järjestelmä toimimaan.

Tuire Pöyhiä

– Kyllä euroistakin keskustellaan, mutta tällä hetkellä laitetaan kaikki paukut siihen, että saataisiin järjestelmä toimimaan.

Kaupunkilaisilta on tullut uudistetusta uimahallista runsaasti palautetta. Pesutilojen liukkaus on ollut yksi kummastelun aihe.

– Me tutkimme parhaillaan, että onko pesutiloissa asiakkaille tarjolla olevassa saippuassa jotain aineosia, jotka saavat lattian liukkaaksi.

Allaspuolella jää myös vettä laatoille, jotka muuttuvat näin liukkaiksi. Näin tapahtuu erityisesti hyppyaltaan reunoilla. Siksi uinninvalvojia on kehotettu lastoilla kyydittämään vettä nopeammin keruukouruihin.

Suosittelemme sinulle