Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kohtuuttomia matka-aikoja, ruuhkaisia junia ja ärtyneitä matkustajia – Espoon kaupunginhallitus vaatii länsimetron liityntäliikenteen ongelmiin ratkaisua

Tekninen toimi ja HSL ovat saaneet kaupunginhallitukselta kehotuksen ryhtyä välittömästi toimiin liityntäliikenteen ongelmien korjaamiseksi.

Matkustajat ahtautuvat sisään täpötäyteen metroon Lauttasaaren metroasemalla.
Matkustajat ahtautuivat sisään täpötäyteen metroon Lauttasaaren metroasemalla Helsingissä tiistaiaamuna. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Saija Nironen
Avaa Yle-sovelluksessa

Espoon kaupunginhallitus on käynnistänyt valmistelun metron liityntäliikenteessä havaittujen ongelmien korjaamiseksi yhdessä Helsingin seudun liikenteen kanssa.

Joukkoliikenteessä on länsimetron aloittamisen jälkeen ilmennyt ongelmia, joihin HSL ollut varautunut. Muun muassa matkakokonaisuudet ja matka-ajat ovat paikoin osoittautuneet kaupungin mukaan kohtuuttomiksi.

Kaupunki haluaa näille alueille nopeasti uusia ratkaisuja. Samalla on tarkistettava myös Espoon sisäistä liikennettä sekä käyttäjien matkatarpeita alueilla, joihin metrouudistus vaikutti.

Kaupunki haluaa myös, että metrokalustoa, liikennevaloja ja matkakortinlukijoita tarkistetaan. Kaupunginhallitus on kehottanut teknistä ja ympäristötoimea ryhtymään välittömästi toimiin.

Kaupunginhallitus päätti kehotuksesta kokouksessaan maanantaina. Asian käsittely jatkuu kaupunginhallituksen konsernijaostossa ensi viikolla.

Liityntälinjoihin on tulossa jo muutoksia ruuhkaisuuden vuoksi

Viime viikolla muun muassa Uusi Suomi kertoi, että länsimetron matkustajamäärä on ollut odotettua suurempi. Yle puolestaan uutisoi maanantaina, että matkustajapaine on kohdistunut nimenomaan Matinkylään.

Espoon päättäjät vaativat jo viime viikolla HSL:ltä toimia joukkoliikenteen turvaamiseksi espoolaisille.

Espoon toiseksi suurin poliittinen ryhmä vihreät vaatii liityntäliikenteen ongelmien ratkaisemista viipymättä. Vihreät ovat huolissaan siitä, että HSL ei ole varautunut riittävästi poikkeusliikenteen järjestämiseen metron vikatilanteissa.

HSL ja HKL selvittävät parhaillaan, voidaanko nykyistä useampi metrovuoroista kääntää Matinkylässä Tapiolan sijaan. Nyt joka toinen juna kääntyy jo Tapiolassa.

Myös ainakin kolmesta neljään liityntäliikenteen linjaa tarvitsee aikataulumuutoksia, kun osa vuoroista on tullut liian ruuhkaisiksi.

**Lue myös: **

Ei ihme, jos on ruuhkaista – Espoon Matinkylästä voinut tulla jopa koko metron vilkkain asema

Nyt se tapahtuu, 200 000 bussilla matkustavan elämä mullistuu – Näin varaudut länsimetron liityntäliikenteeseen

Näin länsimetro mullistaa bussiliikenteen vuodenvaihteessa: yksi suurimmista joukkoliikenteen mullistuksista miesmuistiin

Länsimetro hankaloittaa monien espoolaisten työmatkaliikennettä: "On alettava säästää autoon"

Mitä kaikkea yli miljardin maksanut länsimetro pitää sisällään? Sukella tästä kauan kaivatun metron syvyyksiin

Suosittelemme