Hyppää sisältöön

Onnettomuus ja useampi peräänajo tukkivat Kehä III:n – Pelti rytisee nyt useilla pääväylillä

Ajokeli on tällä hetkellä paikoin erittäin huono etenkin Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa.

Hämeenlinnanväylä 17.1.2018
Hämeenlinnanväylä 17.1.2018 Kuva: Kari Ahotupa / Yle
Saija Nironen

Useiden autojen onnettomuusryppäät sulkivat Kehä III:n torstaina puoliltapäivin Vantaalla. Tie oli Petikon kohdalla noin tunnin kokonaan poikki länteen päin.

– Martinlaakson voimalalta noin kaksi kilometriä eteenpäin oli kolme eri onnettomuusrypästä. Kaikkiaan osallisena oli seitsemän henkilöautoa, yksi rekka ja kaksi kuorma-autoa, sanoo päivystävä palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Onnettomuudet olivat lähinnä peräänajoja ja vakavammilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Noin tunnin päästä tästä Kehä III:lla kolaroitiin puolestaan Kuninkaalan liittymässä suuntaan Kuusikon liittymä. Espoontiellä taas liikennettä haittaa rekan kyydistä tielle pudonneet betonielementit.

"Edellä ajavaan tulisi nyt ehdottomasti jättää tarpeeksi pitkä turvaväli"

Ajokeli on tällä hetkellä paikoin erittäin huono etenkin Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa. Tienpinnat ovat liukkaita ja lumisade sekä pöllyävä lumi vaikeuttaa ajamista.

– Liikennehäiriöitä on ollut Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla jonkun verran enemmän kuin yleensä. Tiellä ei kannata nyt ajella kovaa ja edellä ajavaan tulisi ehdottomasti jättää tarpeeksi pitkä turvaväli, sanoo liikennepäivystäjä Kirsi Salokanto Liikenneviraston Helsingin tieliikennekeskuksesta.

Pelti on rytissyt myös tiellä kolme eli Hämeenlinnanväylällä. Kaivokselan liittymän kohdalla tapahtuneessa onnettomuudessa osallisena oli kaksi henkilöautoa sekä linja-auto. Yksi loukkaantunut on kuljetettu sairaalaan. Onnettomuus haittasi hetken liikennettä Hämeenlinnan suuntaan.

Liikennevirasto on tiedottanut onnettomuudesta myös Tuusulanväylällä eli tiellä 45. Tarkempi paikka on Tammiston liittymän lähellä suuntaan Kehä III:n liittymä.

Päivän aikana on sattunut myös lukuisia pienempiä kolarointeja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Suosittelemme sinulle