Hyppää sisältöön

Nyrkkeilijä Niklas Räsänen kärsi rytmihäiriöistä juuri ennen Urheilugaalaa – "Vuosi oli ripulia, mutta opettavainen"

Nyrkkeilyparin toinen osapuoli Eva Wahlström pitää "äänestyshommaa ihmeellisenä".

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu

Nyrkkeilijäpariskunta Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen viime vuosi sujui tuloksellisesti eri tahtiin. Wahlström puolusti ammattilaisten MM-titteliään menestyksekkäästi, mutta Räsäsen vuoteen mahtui vaikeuksia.

Aviopari saapui Helsingissä tänään järjestettävään Urheilugaalaan hymyssä suin, vaikka Räsäsellä on takanaan sairaalareissu sydämen rytmihäiriöiden takia.

- Rytmi kääntyi toissa yönä paremmaksi, ja tilanne on ihan hyvä. Tutkimukset tehdään ensi viikolla. Kun niistä tulee vihreää valoa, saan aloittaa harjoittelun kunnolla, Räsänen kertoi.

Räsänen hävisi joulukuussa 2016 Mariano Hilariolle tyrmäyksellä. Viime elokuussa Patrick Mendy ja Räsänen päätyivät ratkaisemattomaan tulokseen.

- Vuosi oli aika ripulia, mutta opettavainen. Kädet olivat rikki koko viime vuoden, Räsänen sanoi suorasukaisesti.

Wahlströmin tiivistys omasta vuodestaan oli erilainen.

- Nyrkkeilin paremmin kuin koskaan, mutten päässyt ottamaan niin laadukkaita vastustajia vastaan kuin olisin halunnut, hän sanoi.

Räsäsen mukaan tuore sairaalareissu ei ollut erityisen pelottava kokemus.

- Enemmän jännitti siltä kantilta, että haluan hirveästi nyrkkeillä. Tuntuu, että olen vasta nyt päässyt kotilosta ulos.

Kumpikaan ei halunnut ennustaa, kuka voittaa tänä iltana Vuoden urheilijan palkinnon.

- Eri lajien urheilijoita on todella vaikea verrata, ja äänestyshomma on pikkuisen ihmeellinen. Tykkäisin enemmän, että ainoastaan juhlittaisiin yhdessä urheiluvuotta ja käytäisiin läpi hienoja saavutuksia, Wahlström sanoi.

Vuoden Urheilija 2017 julkistetaan torstaina 18. tammikuuta Urheilugaalassa. Valinnan ovat tehneet Urheilutoimittajain liiton jäsenet. Suora lähetys Urheilugaalasta TV2:ssa torstaina klo 20 alkaen.

Lue myös:

Kommentti: Vuoden Urheilijan valinta pitäisi räjäyttää – nykykeskustelu on väsynyttä tuubaa

Viimeksi valitulla Tähdellä selvä ykkönen seuraajakseen: "Iivo räjäytti kotikisoissa pankin"

Suosittelemme sinulle