Hyppää sisältöön

Pettynyt Viveca Lindfors kuittasi tylysti olympiapaikasta Emmi Peltoselle: "Paras luistella hyvin, eikä mitään ilmapalloja saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu"

Lindfors hankki Suomelle maapaikan taitoluistelussa syyskuussa. Suomen edustajaksi on kuitenkin valikoitumassa Emmi Peltonen.

Emmi Peltonen, Viveca Lindfors Kuva: Lehtikuva

Taitoluistelija Emmi Peltosen paikka Pyeongchangin olympiakoneessa on lauantain jälkeen sinettiä vaille valmis. Haastaja Viveca Lindfors kaatui Moskovan EM-kisojen vapaaohjelmassaan kahdesti, eikä pystynyt ylittämään Peltosen kauden parhaita pisteitä 164,11.

Taitoluisteluliiton mukaan Suomen maapaikan olympialaisissa saa luistelija, joka on luistellut kauden aikana paremmat pisteet. Lindforsin kauden paras noteeraus on 159,89 eikä EM-kisojen tulos 147,89 tilannetta parantanut.

Peltonen luisteli EM-kisoissa pisteet 159,48.

Kimurantin olympiavalinnasta, jolle Suomen Olympiakomitea lyö sinetin 24. tammikuuta, tekee se, että Lindfors hankki Suomen maapaikan suorituksellaan syyskuussa Saksan Oberstdorfissa järjestetyissä karsinnoissa. Säännöt ovat tästä huolimatta sellaiset, että Peltonen on matkalla kohti Pyeongchangin kisakonetta.

Näin Lindfors kommentoi asiaa lauantaina välittömästi vapaaohjelmansa jälkeen.

Viveca Lindfors, vapaaohjelma on EM-kisoissa ohi. Alku oli ihan mielettömän hyvä, mutta sitten tapahtui jotain, ja loppu oli vähän haparointia. Kerro vähän, mitä ohjelmassa tapahtui?

**– **Olen tullut flunssaan tämän ja eilisen päivän aikana. Ohjelma oli puhtaasti sisulla luisteltu. Nenän kautta ei henki kulje. Olen uupunut. Alku painoi toisella puoliskolla. Meni pasmat sekaisin, kun olin niin paljon etuajassa musiikista jostain syystä. Ihan tyytyväinen olen, että sain tsempattua näin hyvin näistä lähtökohdista.

Kieltämättä väsymys näkyi siinä loppupuolella. Miten paljon harmittaa, että flunssa tuli tähän paikkaan?

– Totta kai se harmittaa. Nämä ovat näitä, eikä elämä ole täydellistä. Joskus pitää vain luistella, vaikka on kipeä tai on muuta vaivaa.

Olympiapaikka taitaa nyt lipua Emmille tuon pistesaldon perusteella. Millaisia ajatuksia se sinussa herättää?

– Vielä en ole ehtinyt mitään ajatella. Liiton sääntöjen mukaan liitto ehdottaa Olympiakomitealle Emmiä. Minun pitää tätä puida, kun päätös tulee.

Millainen pettymys tämä sinulle on?

– Totta kai se harmittaa. Meidän kansainvälinen kauden paras on käytännössä sama, lähes identtinen tulos. Tämä piste-ero tuli SM-kisojen komponenteista. Onhan se tietty silleen niin ja näin. Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin, että mitään ilmapalloja siellä ei saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin.

Moni sitä kyselee, millainen systeemi se on, että on toinen saa karsinnassa paikan ja toinen voi kuitenkin päästä kisoihin. Miltä se sinusta itsestäsi tuntuu?

– Minä en saa tätä kysymystä oikeastaan kommentoida. Minulla ei ole lupa arvostella mitään.

Lue myös:

Viveca Lindfors varmisti Suomelle taitoluistelun olympiapaikan!

Emmi Peltosen olympiapaikka sinettiä vaille valmis – Zagitova Euroopan mestariksi

"Oli kova tarve näyttää, mitä osaan" - Lindforsin nousu olympiaedustajaksi Peltosen ohi vaatisi pienen ihmeen

Peltonen vai Lindfors olympialaisiin? "Kisa on varmasti tiukka ja erot pieniä"

Suosittelemme sinulle