Hyppää sisältöön

Oscar-voittaja jää pois Oscar-gaalasta ahdistelusyytösten takia

Viime vuonna parhaana miesnäyttelijänä palkittu Casey Affleck ei jaa parhaan naisnäyttelijän palkintoa Oscar-gaalassa. Poisjäännin taustalla ovat syytökset seksuaalisesta häirinnästä.

Oscar-voittaja Casey Affleck jättäytyy pois Oscar-gaalasta häirintäkohun takia. Kuva: Martin Divisek/EPA

Perinteen mukaan edellisen vuoden parhaan miesnäyttelijän Oscarin voittaja jakaa seuraavana vuonna parhaan naisnäyttelijän palkinnon Oscar-gaalassa. Tänä vuonna perinteet menevät uusiksi, kun vuosi sitten Manchester by the Sea -elokuvasta palkittu Casey Affleck ilmoitti vetäytyvänsä tehtävästä.

Filmitähteä on syytetty vuonna 2010 tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä, joka lopulta sovittiin oikeusistuimen ulkopuolella. Hyvityksenä maksettua summaa ei ole kerrottu julkisuuteen, ja Affleck itse kielsi lakimiestensä välityksellä tehneensä mitään sopimatonta. Tapahtunut nousi keskustelunaiheeksi jo vuosi sitten, kun Affleck nousi Oscar-ehdokkaaksi. Affleck onnistui kuitenkin tuolloin päihittämään äänestyksessä maineikkaat kilpakumppaninsa Denzel Washingtonin ja Ryan Goslingin.

Vuoden 2017 Oscar -gaalan palkittuja: Mahershala Ali, Emma Stone, Viola Davis ja Casey Affleck. Kuva: Paul Buck/EPA

#MeToo-kampanjan herättämä voimakas huomio naisnäyttelijöiden seksuaaliseen häirintään oli nyt mitä ilmeisimmin liikaa 42-vuotiaalle näyttelijälle. Oscar-palkinnon jakavan Yhdysvaltain elokuva-akatemian edustaja kiitti jo Affleckin ratkaisua:

– Arvostamme päätöstä, keskitetään huomio alalla tehtyihin saavutuksiin ja tehdään hyvä show!

Aiheesta muualla:

Casey Affleck pulls out of presenting best actress Oscar (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle