Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

1,87 miljoonaa ääntä. Se on enemmän kuin kukaan on koskaan saanut Suomen presidentinvaaleissa ensimmäisellä kierroksella, siis siitä laskien, kun nykyisen muotoisia presidentinvaaleja on järjestetty.
Niinistö dominoi näissä vaaleissa niin yksiselitteisesti, että Suomessa ei ole yhtään kuntaa, jossa hän ei olisi saanut eniten ääniä.
Nils Torvaldsin menestys oli sen sijaan hyvin heikkoa viidessä manner-Suomen kunnassa. Häntä ei äänestänyt kukaan Siikaisissa, Kinnulassa, Hyrynsalmella, Merijärvellä eikä Taivalkoskella.

Suomalaiset äänestivät näissä vaaleissa ennätystahtia ennakkoon. Ennen vaalipäivää annettiin yli 1,5 miljoonaa ääntä. Koko vaalien äänestysinto oli kuitenkin laimeampaa kuin viime presidentinvaaleissa. Eroa syntyi kolmisen prosenttiyksikköä. Näissä vaaleissa 69,8 prosenttia äänioikeutetuista antoi äänensä.
Luodon asukkaat tunnetaan siitä, että he äänestävät vaaleissa innokkaasti. Niin näissäkin vaaleissa. 84,6 prosenttia äänioikeutetuista jalkautui uurnille. Se on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin viime presidentinvaaleissa.
Manner-Suomen laiskimmat äänestäjät olivat Rautavaarassa, jossa äänestysprosentti oli 57,4. Ahvenanmaalla oli vielä huonompi tulos: Getassa 49,6 prosenttia äänesti.
Toiseksi suosituin ehdokas
Kun katsotaan toiseksi suosituimpia ehdokkaita Suomessa, maa jakautuu karkeasti kolmeen alueeseen. Laura Huhtasaarta äänestettiin innokkaasti Satakunnassa. Paavo Väyrynen keräsi ääniä Lapin kunnissa. Muu maa jakautuukin Matti Vanhasen ja Pekka Haaviston äänestäjien kesken.
Ehdokkaiden parhaat kunnat
Kotikenttäetu oli näissäkin vaaleissa kova sana, vaikka äänestäjät olivatkin valitsemassa presidenttiä koko maalle. Merja Kyllösen kannatus oli vahvinta Kainuun kunnissa. Haavistoa äänestettiin puolestaan monissa isoissa kaupungeissa – ja hieman yllättäen vahvasti Ahvenanmaalla.
Merja Kyllösen suosio oli suurinta Suomussalmella, josta hän on kotoisin.

Pekka Haavisto oli kaikkein suosituin Helsingissä, jossa hän asuu.

Matti Vanhanen keräsi paljon ääniä paikkakunnilla, jossa keskusta on vahvoilla.

Laura Huhtasaari asuu Porissa, mutta eniten häntä äänestettiin naapurissa Pomarkussa sekä Kihniössä, jossa perussuomalaisten suosio on suurta.

Tuula Haataisen kannatus oli tasaista eri puolilla Suomea, eikä hän onnistunut saavuttamaan suurta suosiota missään.

Paavo Väyrynen menestyi odotetusti Kemin seudulla, vaikka hän hävisikin siellä Sauli Niinistölle.

Sauli Niinistö ei ollutkaan suosituin Salossa, josta hän on kotoisin, vaan Luodossa.

Ei ole yllättävää, että ruotsinkieliset kunnat olivat Nils Torvaldsin vahvinta aluetta.

Kannatuskartta: Merja Kyllönen
Joensuu on pienois-Suomi
Joensuu oli näissä vaaleissa edustavin otos koko Suomesta. Kun Sauli Niinistö sai koko Suomessa 62,7 prosenttia äänistä, Joensuussa hän sai 63,4. Ero on vähäinen. Toiseksi tullut Pekka Haavisto ja kolmanneksi sijoittunut Laura Huhtasaari saivat molemmat melko lähelle koko maan tuloksen Joensuussa.
