Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Palvelukseen haetaan hyvä tyyppi: Kesätyönhaussa asenne ratkaisee

Suosituimmat kesätyöpaikat houkuttelevat jopa tuhansia hakijoita. Kysyimme vinkkejä, miten hakija voi erottua edukseen isosta joukosta.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Kesätöiden haku on käynnistynyt Pirkanmaalla.
Petra Ketonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kesätyöpaikkojen haku on hyvässä vauhdissa. Monet työnantajat ovat jo julkaisseet työpaikkailmoituksensa ja aloittelevat haastattelurumbaa.

Suosituimpiin paikkoihin on satoja, jopa tuhansia hakijoita. Esimerkiksi Pirkanmaan Osuuskauppa palkkaa kesäksi 350 työntekijää. Hakemuksia arvioidaan tulevan noin 2 500, ja kaikki kesäkuuhun mennessä 18 vuotta täyttävät pääsevät haastatteluun.

Rekrytointipäällikkö Heini Salo sanoo, että hyvä asenne jää haastattelijoiden mieleen.

– Ensivaikutelma on tosi tärkeä, kun tulee haastatteluun. Pitää olla hyvä asenne asiakaspalveluun ja työn tekemiseen. Se on meille äärimmäisen tärkeää.

Pirkanmaan TE-toimiston palveluesimies Tuuli Humina on samoilla linjoilla.

– Asenne ratkaisee. Asiat voi oppia, jos on innostunut, motivoitunut ja luotettava. Sellainen hakija varmasti kiinnostaa työnantajaa.

Valmiina käärimään hihat?

Hyvälle tyypille tuntuu olevan aina kysyntää. Ikean Tampereen tavaratalon johtaja Vesa Haapalahti valottaa hyvän tyypin määritelmää.

– Me haluamme kesätyöntekijäksi hyvän tyypin, joka jakaa meidän arvomme: esimerkiksi yhdessä tekemisen ja esimerkillä johtamisen. Haluamme rekrytoida maanläheisiä ihmisiä, jotka ovat valmiita käärimään hihat ja tekemään töitä.

– Paras keino erottautua porukasta on olla luonnollinen oma itsensä. Kannattaa myös kertoa, millainen tyyppi olet ja mitä olet tehnyt, Vesa Haapalahti vinkkaa.

Joskus paras vaikutelma syntyy siitä, että marssii oma-aloitteisesti kysymään työtä. Pirkanmaan TE-keskuksen palveluesimies Tuuli Humina antaa vinkit omatoimiseen kesätyönhakuun.

– Ole aktiivinen, hyödynnä kaikki verkostot ja hae myös sellaisia paikkoja, joita muut eivät huomaa hakea.

Suosittelemme