Hyppää sisältöön

Voimistelulääkärin uhrien määrä kasvoi 265:een – "Olin yhdeksänvuotias ja leikin vielä nukeilla"

Oikeudenkäynti Larry Nassaria vastaan jatkuu tällä viikolla kymmenillä todistajalausunnoilla.

Nassarin ahdistelemaksi joutunut Rachael Denhollander lohdutti lääkärin toista uhria oikeudenkäynnissä viime viikolla. Kuva: Rena Laverty / EPA

Yhdysvalloissa jo 265 naista ja tyttöä on ilmoittanut joutuneensa Yhdysvaltojen voimistelujoukkueen entisen lääkärin Larry Nassarin seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Uhreista ainakin 65 todistaa Nassaria vastaan tällä viikolla jatkuvassa oikeudenkäynnissä.

Heistä ensimmäinen oli 17-vuotias Jessica Thomasow.

– Hän ahdisteli minua ensimmäisen kerran, kun olin yhdeksänvuotias. Olin viidennellä luokalla. Se oli ennen kuin sain hammastuet ja kun vielä leikin nukeilla, Thomasow kertoi.

– Larry Nassar vahingoitti meitä tuottaakseen itselleen mielihyvää ja jätti jälkeensä traumatisoituneita ja murtuneita tyttöjä.

Loppuikä vankilassa

Kolme päivää kestävässä viimeisessä oikeuskäsittelyssä Nassar on tarkoitus tuomita vielä Dimondalen kaupungissa Michiganissa toimivan voimistelukerhon takahuoneessa tapahtuneista ahdistelutapauksista.

Nassarille langetettiin viime viikolla 40–175 vuoden vankeustuomio, kun 156 naista oli kertonut hänen ahdistelustaan oikeudessa.

Aiemmin hän oli saanut 60 vuoden tuomion lapsipornon hallussapidosta. Tällä viikolla tuomioon on tulossa 25–40 vuotta lisää.

Joka tapauksessa hän viettää loppuikänsä vankilassa.

Yhdysvaltojen voimisteluliitto ilmoitti keskiviikkona, että kaikki sen johtokunnan jäsenet ovat eronneet skandaalin takia.

Lisää aiheesta:

"Selviytyneet soturisiskot" näyttivät voimansa – jo yli 120 voimistelijaa todistanut USA:n voimistelujoukkueen lääkäriä vastaan

Yhden miehen sikailun paljastamisesta se alkoi: Näin #metoo-tviitti on ravistellut maailmaa

Suosittelemme sinulle