Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Maisema voi muuttua lähivuosina Kotkankalliolla – Ylen talon paikalle kaavaillaan kerrostaloasuntoja

Yleisradion toimitalon paikalle Kuopion Niiralassa saattaa nousta lähivuosina uusia kerrostaloasuntoja. Yle etsii sopivia tiloja Kuopiossa.

Kotkankalliokadun Yle rakennus
Yleisradion toimitalo Kuopiossa on Niiralan Kotkankalliolla. Kuva: Matti Myller / Yle
Seppo Tikkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopiossa Niiralan Kotkankallion alueelle suunnitellaan täydennysrakentamista. Kuopion kaupunki aloittaa keväällä asemakaavatyön, jossa asiaa selvitetään.

Nykyisin Kotkankalliolla sijaitsee Yleisradion Kuopion toimitalo. Talosta puolet on vuokrattu Kuopion konservatorion käyttöön. Yle on pitkään etsinyt uusia tiloja mahdollisimman keskeltä Kuopiota.

Jos täydennysrakennussuunnitelmat toteutuvat, toimitalo puretaan ja tilalle rakennetaan kerrostaloasuntoja. Ajatus on, että rakennusliike ostaisi tontin vuokraoikeuden.

Kotkankalliolla sijaitsee myös Kuopion kaupungin ja KYSin yhteisesti vuokratiloissa pyörittämä Kuopion psykiatrian keskus. Teletalona alun perin tunnettu psykiatrian keskuksen rakennus kärsii pahoista sisäilmaongelmista ja aluehallintovirasto on asettanut sen käyttökieltoon maaliskuun alusta lukien. Osa toiminnoista on jo siirretty Technopoliksen tiloihin Viestikadulla.

Psykiatrian keskuksen toimitalo ei kuitenkaan kuulu keväällä alkavan Kotkankallion asemakaavatyön piiriin. Sen ulkopuolelle on rajattu myös Niiralankadun varrella olevan Teboilin vanhan huoltoasemarakennuksen mahdollinen säilyttäminen.

_Uutista tarkennettu kello 15.57. Lisätty tieto siitä, että teletalona tunnettiin alun perin psykiatrian keskuksen rakennus. _

Suosittelemme