Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

YouTube ja Teosto pääsivät sopuun muusikoille maksettavista korvauksista

Teoston alaiset musiikintekijät saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubesta Suomessa. Google pimensi suuren osan suomalaisista musiikkivideoista marraskuussa.

youtube -verkkosivu
Uusi laki vaikuttaisi muun muassa YouTube-palvelun toimintaan. Kuva: AOP
Tommi Kolehmainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tekijänoikeusjärjestö Teosto ja videopalvelu YouTube ovat päässeet sopuun musiikin käytöstä Suomen YouTube-palvelussa.

Taustalla oli Teoston ja YouTuben omistavan Googlen välinen kiista siitä, kuinka suuret korvaukset suomalaismusiikkia sisältävien videoiden tuotosta pitäisi maksaa muusikoille.

Teoston pyrkimyksenä oli saada artisteille maksettavat korvaukset pysymään paremmin linjassa YouTuben kasvavan suosion kanssa.

Kiistan seurauksena viime vuoden marraskuussa suuri osa suomalaista musiikkia sisältävistä videoista ei ollut hetkeen katsottavissa YouTubessa.

Osapuolten välisen sopimuksen uusiminen varmistaa, että Teoston alaiset musiikintekijät saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubesta Suomessa.

Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kertoi tänään tiedotteessa olevansa tyytyväinen sopimukseen.

– Tavoitteemme on, että musiikintekijät ja -kustantajat saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan käytetään. Haluamme, että musiikkia on mahdollisimman paljon kuluttajien saatavilla ja että musiikin ystävät voivat nauttia musiikkisisällöistä mahdollisimman helposti, Sipilä kertoi tiedotteessa.

Teosto edustaa yli 30 000:ta kotimaista ja noin kolmea miljoonaa ulkomaista musiikintekijää.

Lue lisää:

Teosto nosti kädet pystyyn Googlen mahdin edessä – "Toivomme, ettei suomalaista musiikkia vedetä kokonaan pois Youtubesta"

Suomalaiset musiikkivideot pimenivät YouTubessa, kun lisenssi päättyi – Videoiden palauttaminen nähtäviksi voi kestää päiviä

Suosittelemme