Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hallitusneuvottelut jatkuvat Saksassa, Merkel: Neuvotteluista tulossa vaikeat

Hallitusneuvottelut oli alkuperäisten arvioiden mukaan tarkoitus saada päätökseen sunnuntaina.

Saksan liittokansleri Angela Merkel.
Saksan liittokansleri Angela Merkel on optimisteinen hallitusneuvotteluiden onnistumisen suhteen. Kuva: EPA-EFE/TILL RIMMELE
Iida Tikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan käynnissä olevat hallitusneuvottelut ovat vaikeat, mutta hän on silti optimistinen niiden onnistumisesta. Saksan kristillisdemokraatit ja sosiaalidemokraatit jatkavat neuvotteluita tänään Berliinissä.

– Teimme eilen hyvää pohjatyötä, mutta ratkaistavana on vielä monia tärkeitä kysymyksiä, Merkel sanoi suunnatessaan neuvotteluihin.

Merkel ei esittänyt arviota siitä, milloin neuvottelut saadaan päätökseen.

Hallitusneuvottelut oli alkuperäisten arvioiden mukaan tarkoitus saada päätökseen tänään. Nyt osa poliitikoista arvioi neuvotteluiden venyvän vielä päivällä tai kahdella.

Liittokansleri Angela Merkel on yrittänyt muodostaa Saksaan uutta hallitusta syyskuun liittopäivävaaleista alkaen. Hallitusneuvottelut ovat jo kertaalleen kaatuneet syksyllä, kun niin kutsutun Jamaika-koalition muodostaminen epäonnistui.

Sosiaalidemokraatit ilmoittivat vaalien jälkeen, etteivät lähde hallitukseen kristillisdemokraattien kanssa. Tammikuussa järjestetyn puolueen sisäisen äänestyksen jälkeen sosiaalidemokraatit päättivät kuitenkin lähteä neuvotteluihin.

Lue lisää aiheesta:

Analyysi: Saksan suuri koalitio sai taas tekohengitystä – jatko on demarikentän käsissä

Suosittelemme sinulle