Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Naisleijonien 154-senttinen hyökkääjä löytää kaukalossa säpinän: "Aika rankka kausi on ollut henkisesti"

Ruotsin HV71:ssa seuratasolla pelaava Sanni Hakala edustaa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa nuorta hyökkäysvoimaa.

Sanni Hakala
Kuva: Erkki Suokonautio
Sari Sirkkiä-Jarva
Avaa Yle-sovelluksessa

Olympialaisten alla HV71:n hyökkääjä Sanni Hakala on saanut mediassa ei-pelillistä huomiota 154 sentin pituudestaan. ”Sen verran maasta, että eivät rotat syö” tai ”Haravatta kuitenkin nurkasta löytyy” ovat viisasteluja, joita senttiä pitempi tämän jutun kirjoittanut kiekkotoimittaja on saanut usein kuulla. Ei Hakalaakaan tarvitse kaukalosta etsiä, hyökkääjä löytää tiensä aina sinne, missä paras säpinä. Virnistää usein vielä mennessään, sillä Hakalaa harvemmin näkee naama nutturalla.

- Ei tarvii töitä tai koulua miettiä, minä saan olla kiitollinen, että 20-vuotiaana saan tehdä sitä, mitä olen aina tykännyt tehdä, Hakala kertoo.

Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on peluuttanut hyökkäysketjuja erilaisilla versioilla pitkin harjoituskautta, Hakalalle sopii rooli kuin rooli mutta ”Ässä”-ketju erityisesti.

- Tutuimmat on varmaankin Saila Saari ja Sara Säkkinen, niitten kanssa on tullut pelattua. Hyvät energiat saa kentälle kun meidät pistää. ”Ässä”-kenttä, Hakala kertoo.

- Tasakentällisittäin tulee peliaikaa, en pelaa yli- enkä alivoimaa. Valmentaja pyrkii peluttamaan kaikkia. Jos pelit menee hyvin, vastuuta tulee enemmän, Hakala kuvaa pelaajille kerrottua suunnitelmaa.

Hakala pelaa Ruotsin HV71:ssa ja kuuluu siihen kiekkonaisten joukkoon, jotka ovat saaneet valmistautua olympiaturnaukseen ilman työpaineita. Paineetta valmistautuminen ei silti sujunut, sillä nuorten hyökkääjien pelipaikkakisa oli todellinen.

- Aika rankka kausi on henkisesti ollut, jos näin voi sanoa.

- Koko ajan on olleet olympialaiset mielessä, koko kesän ajatus oli mukana, kun hikipisarat virtasi. Tiesi kyllä, mitä varten ne virtaavat.

Mustonen kertoi pelaajille olympiapaikasta vähän ennen kuin joukkue virallisesti julkistettiin. Puhelun myötä putosi tuhat kiloa nuorilta hartioilta, toki hetki piti uutista pitää vielä piilossa, ennen kuin sitä uskalsi kertoa läheisimmilleenkään. Mustonen kun oli vannottanut jokaista pelaajaa, että edustusuutiset eivät saa vuotaa julki ennen aikojaan.

Lokakuussa 21-vuotta täyttänyt Hakala edustaa Naisleijonista nuorta hyökkäysvoimaa, seurakaveri Riikka Välilä on paljon puhuttu leijonien leijona, jokaisella mittapuulla. Kun Hakala pääsi naisten edustusjoukkueeseen Jypissä mestaruuskevään 2015 pudotuspelien alla. Välilän aiheuttama kohu joukkueessa ihmetytti.

- Multa kysyttiin kauheasti Riikasta mutta mä olin, että en mä tiedä. En seurannut naisten jääkiekkoa, poikien joukkueesta Jypin rinkiin nostettu hyökkääjä muistelee.

- Mutta nyt mä tiedän, kuka hän on, mä otin selvää. Aivan mahtava tyyppi. Mulla on kyllä ollut ympärillä niin mahtavat urheilijat, että ei voi uskookaan, keitä nimiä on ollut. Ihan mahtavassa ympäristössä olen saanut kasvaa, Hakala hehkuttaa.

Lue myös:

Uskomattomia veivejä ja tulisia lämäreitä – katso maalikoosteesta, miten Naisleijonat jyräsi voittoon

Naisleijonien valmentaja käänsi murskavoiton jälkeen katseen Ruotsiin – tyly kuitti vanhojen puolivälierien muistelusta

Naisleijonien olympiadebytantilla "raipemaista vikaa" syöttää – haaveilee yliopistokutsusta

Naisleijonien itselleen armollinen maskimörkö – Rosa Lindstedt rakastaa möyriä maalilla ja riistää kiekkoa

Olympialaisten vanhin kiekkoilija, Riikka Välilä, säväytti komealla soolomaalillaan – lähtee nauttimaan Ruotsi-puolivälierään: ”Vierellä on kaksi lähes täydellistä pelaajaa”

Suosittelemme sinulle