Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Maailman lumilautahuiput kehuvat kilpaa Suomen tähteä: "Enni on mahtava – ja parin kaljan jälkeen tosi hauska!"

Jamie Anderson ja Silje Norendal arvostavat suomalaisen kilpakumppaninsa korkealle – niin kilpailijana kuin ihmisenä.

Enni Rukajärvi kuvassa
Lumilautailija Enni Rukajärvi on mitä ilmeisimmin huipputyyppi! Kuva: AOP
Otto Rönkä,
Manu Myllyaho
Avaa Yle-sovelluksessa

PYEONGCHANG. Enni Rukajärvi on ollut Suomen näkyvimpiä lumilautailijoita läpi koko 2010-luvun. Slopestylen maailmanmestaruus 2011 ja olympiahopea Sotshissa neljä vuotta sitten nostivat Rukajärven myös lajia vähemmän seuraavien suomalaisten tietoisuuteen.

Kisamenestyksen lisäksi 27-vuotias lautailija on myös kuulemma huipputyyppi. Näin ainakin kertovat Rukajärven kanssa muun muassa extreme-lajien X-gamesissa ja TTR-kiertueella kiertävät kilpasiskot.

- Minä rakastan Enniä. Hän on niin hyvä laskija, luulen että yksi parhaista, Yhdysvaltain supertähti Jamie Anderson hihkui Yle Urheilulle.

- Enni on mahtava! Hän on ujo ja nöyrä, mutta kun häneen tutustuu ja ottaa pari kaljaa, hän on tosi hauska!

Myös Rukajärveä kolme vuotta nuorempi norjalaistähti Silje Norendal arvostaa suomalaisen korkealle. Nordendalin mukaan kaksikko on hyviä ystäviä keskenään.

- Enni on superkiva ja välittävä ihminen. Hän on aluksi ujo, mutta kun häneen tutustuu, hän on todella kultainen. Tykkään hänestä paljon ja viihdyn hänen kanssaan, Norendal kehui.

Sotshin olympialaisten naisten slopestylen mitalikolmikko: Enni Rukajärvi, Jamie Anderson ja Jenny Jones.
Enni Rukajärvi ja Jamie Anderson juhlivat slopestylen olympiamitaleita Sotshissa 2014. Kuvassa oikealla myös hopeaa ottanut Iso-Britannian Jenny Jones. Kuva: AOP

Olympialaisissa lumilautanaisten kärkeen lukeutuvat Anderson ja Norendal eivät tyytyneet vain kehumaan Rukajärven seurataitoja. Sotshissa kultaa juhlinut, Rukajärven tavoin 27-vuotias Anderson suitsutti kovasti suomalaisen rinnemeininkiä.

- Pidän hänen tyylistään. Hänen laskunsa ovat vahvoja ja hän osaa paljon erilaisia otteita. Ennin kanssa mukava laskea, Anderson sanoi.

- Ennillä on täällä ehdottomasti saumat mitaleille. Hänellä on siihen vaadittavat temput ja taidot, ja haastava rata sopii hänelle varmasti hyvin. Haluan tietysti voittaa Ennin, mutta samalla kannustan häntä, kuittasi puolestaan Norendal.

Pyeongchangin olympialaisten lumilautailun naisten slopestylen karsinta käydään sunnuntaina 11.2. Suomen aikaa kello 06.25. Big airin karsinta on vuorossa maanantaina 19.2. kello 02.20.

Enni Rukajärvi ja Roope Tonteri mesimäyrän voimalla mitalijahtiin: "Ei tästä mitään Shaun Whiten sataa pistettä tule"

Tuleeko mitaleita, lähteekö tukka? Suomen valmentaja myöntää olympialaisten lumilautailun olevan "anybody's game"

Suosittelemme