Hyppää sisältöön

Kuolemaan johtanut työmaaonnettomuus Helsingin Kalasatamassa

Yksi rakennustyömaan työntekijä kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun nostokori putosi. Poliisi selvittää, liittyykö tapaukseen huolimattomuutta.

Kuvassa työmaa-alueen kyltti.
Suomessa tapahtuu rakennustyömailla viitisen kuolemaan johtanutta työtapaturmaa vuodessa. Kuvan työmaa ei liity maanantain työtapaturmaan. Kuva: Anssi Leppänen / Yle
Kai Jaskari

Maanantaina puoliltapäivin Helsingin Kalasatamassa sijaitsevalla rakennustyömaalla sattui vakava onnettomuus, jossa yksi työmaan työntekijöistä menehtyi ja toinen loukkaantui vakavasti. Uhrit putosivat korkealta nostokorista.

Poliisi selvittää, liittyykö työtapaturmaan sellaista huolimattomuutta tai sellaisia laiminlyöntejä, että tapauksesta pitäisi käynnistää esitutkinta.

Rakennusalan yritysten edunvalvojan Rakennusteollisuus RT:n tilastojen mukaan Suomessa tapahtuu vuosittain alle viisi kuolemaan johtanutta työtapaturmaa vuodessa. Vielä 1990-luvulla niitä tapahtui kymmenkunta vuodessa.

Rakennusalan työturvallisuutta mitataan myös niin sanotulla tapaturmataajuusluvulla, joka ilmoittaa tapaturmien määrän miljoonaa työtuntia kohden.

Vuonna 2005 tapaturmataajuus oli yli 80. Vuonna 2015 vastaava luku oli 63. Eli vähennystä on sekä kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien että muiden työtapaturmien määrässä.

Suosittelemme sinulle