Hyppää sisältöön

"Häpeä Suomi!" – Tuhat vastusti eläinsuojelulakia marssien – katso videolta miksi

Poliisin mukaan arviolta tuhat osallistui tänään hallituksen eläinsuojelulakiesityksen vastaiseen mielenosoitukseen Helsingin keskustassa.

Uutisvideot: Helsingissä osoitettiin mieltä hallituksen eläinsuojelulakiesitystä vastaan
Uutisvideot: Helsingissä osoitettiin mieltä hallituksen eläinsuojelulakiesitystä vastaan

Mielenosoittajat kokoontuivat Helsingin Rautatientorilla ja marssivat Kansalaistorille pitkin liikenteeltä suljettua Mannerheimintietä.

Nykytaiteen museon Kiasman kohdalla mieleosoituskulkueesta raikuivat huudot : "Arvoa eläimille!", "Eläintehtaat seis!", "Häpeä Suomi!", Häpeä keskusta!", Häpeä kokoomus!", Parret helvettiin!" ja "kaikki häkit helvettiin!".

Lakiesitys (siirryt toiseen palveluun) on parhaillaan lausuntokierroksella. Mielenosoitukseen osallistuneiden mielestä siinä on pahoja puutteita.

– Esitys lähtee tuottajien, ei eläinten eduista, arvioi Ilari Kattilakoski.

– Eläinten itseisarvoa ei tunnusteta eli niitä saisi jatkossakin kohdella kuin esineitä. Laki ei myöskään velvoita järjestämään eläimille jatkuvasti juomavettä eikä esimerkiksi sikojen porsitushäkkejä kielletä, Jenni Sademies listaa puutteita.

– Suomen olisi seurattava muita Pohjoismaita eli kiellettävä turkistarhaus, mutta sitä lakiesityksessä ei esitetä, vaatii mielenosoitukseen osallistunut Vilma Vanhanen.

Mielenosoituksen järjestivät Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY, Animalia, Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ja Oikeutta eläimille.

Kello 20:13, juttuun täydennetty lista mielenosoituksen muista järjestäjistä.

Lue myös:

Uuden eläinsuojelulain 5 kipukohtaa – Yle julkistaa salaa kuvattuja videoita eläintiloilta

Suosittelemme sinulle