Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Samu Torsti teki uransa parhaan arvokisasuorituksen – "En hirveän usein harrasta tuulettelua"

Samu Torsti tuuletti vapautuneesti suurpujottelukilpailun jälkeen. Olympiakultaa juhli Marcel Hirscher.

Korean olympialaiset: Samu Torsti onnistui toisella kierroksella
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Alppihiihtäjä Samu Torsti sijoittui Pyeongchangin olympiakisojen suurpujottelussa 17. sijalle. Torsti hävisi kilpailun voittaneelle Itävallan Marcel Hirscherille 3,33 sekuntia.

Hopeaa nappasi Norjan Henrik Kristoffersen (+1,27) ennen Ranskan Alexis Pinturaultia (+1,31). Kristoffersen teki komean nousun toisessa laskussa, kun hän nousi kymmenenneltä sijalta toiseksi.

Tämän kauden suurpujottelukilpailuita hallinneelle Hirscherille kultamitali oli Pyeongchangin kisojen toinen, sillä hän juhli tiistaina alppiyhdistetyssä.

Torsti teki uransa parhaansa arvokisasuorituksen sunnuntaina. Neljä vuotta sitten Torsti sijoittui Sotshin talviolympiakisoissa suurpujottelussa 21. sijalle. Myös Beaver Creekin MM-kisoissa 2015 vaasalainen laski suurpujottelussa 21. sijalle.

Avauslaskun jälkeen 26-vuotias Torsti oli vielä 22. sijalla.

- En hirveän usein harrasta tuulettelua, joten hyvältä tuntui. Vähään aikaan ei ole tarvinnut sitä tehdä. Hyvältä tuntui tulla maaliin kärjessä. Avauslaskun jälkeen oli vähän sellainen tunne, että kaasua vain lisää. Se onnistui ihan hyvin, vapautuneesti maalialueella tuulettanut Torsti kommentoi Yle Urheilulle.

Vaasalaisen valmistautumista Etelä-Korean kisoihin haittasi flunssa.

- Pääsin kisoihin mukaan rimaa hipoen. Tässä voi olla ihan tyytyväinen, sillä maanantaista lähtien olin sängyn pohjalla.

Torsti sai onnistumisestaan itseluottamusta.

- Suoritusvarmuudessa on vielä parannettavaa. Loppukauden osalta mennään päivä kerrallaan ja saada kroppa toimimaan. Hyviä kisoja on vielä edessä, Torsti sanailee.

Katso kilpailun lopputulokset tämän linkin kautta Kisaoppaasta.

Lue myös:

Samu Torsti sai olympiasuorituksestaan kehuja: "Pitää olla tyytyväinen"

Samu Torsti laski suurpujottelun toiselle kierrokselle – "Olin kyllä aika nakit ja muusi"

Suosittelemme sinulle