Hyppää sisältöön

Poutala harmitteli pronssin karkaamista: "Voittoon en olisi tänään pystynyt edes huippuvedolla"

Pikaluistelija Mika Poutala jäi olympiamitalista ainoastaan kolme sadasosaa. Poutala oli tyytyväinen ehjään luisteluun, mutta harmitteli mitalin karkaamista.

Mika Poutala
Mika Poutala. Kuva: AOP
Manu Myllyaho,
Kirsi Teiskonlahti

Mika Poutala oli 500 metrin pikaluistelussa tiukasti kiinni mitalisijoissa, mutta kärkikolmikko tuli lopun kovempaa kuin Poutala.

Suomalainen jäi ajallaan 34,68 kolmen sadasosan päähän olympiapronssista. Ero uudet olympiaennätykset tehneeseen kärkikaksikkoon oli kuitenkin selvempi.

– Totta kai harmittaa. Tänään oli kaksi selkeästi yli muiden. Voittoon en olisi tänään pystynyt edes huippuvedolla, Poutala kommentoi Yle Urheilulle kilpailun jälkeen.

Olympiamitali oli aiemmin tänä vuonna EM-hopeaa ottaneen Poutalan tavoite Pyeongchangista. Pronssimitalin karkaaminen kismitti Poutalaa.

– Vähän sanattomaksi vetää. Tänään olisi ollut ehdottomasti mahdollisuus mitaliin. Ei ole seliteltävää.

Vaikka mitali karkasi, ei Poutala osannut nimetä luistelustaan mitään kohtaa, jonka olisi pitänyt mennä paremmin. Hän oli tyytyväinen ehjään suoritukseensa, vaikka tuloksen kannalta kisa ei ollut onnistunut.

– Tämä on sadasosapeliä. Vaikea sanoa kumpi oli parempi, kun ero oli tuon verran. Tänään meni näin päin.

Poutala muutti Kanadaan harjoitellakseen olympialaisia varten. Suuri elämänmuutos oli kuitenkin vaivansa väärti, vaikka mitali jäi uupumaan.

– Tämä on ollut unelmajuttu myös perheen osalta. Paljon enemmän uhrauksissa on ollut pelissä kuin urheilu, vaikka tämän takia sinne tietysti lähdettin.

Etelä-Koreassa Poutala kilpailee vielä 1 000 metrillä perjantaina.

– Sinne laitetaan kaikki peliin. Ei voi jäädä liian pitkäksi aikaa murehtimaan. Mennään tämä haastattelurinki tästä läpi ja murehditaan sen aikaa. Sitten käännetään katse perjantaihin.

Suosittelemme sinulle