Hyppää sisältöön

Esikuvan aseman pikaluistelijoiden keskuudessa saavuttanut Koskela Poutalan nelossijasta: "Olen Mikasta ylpeä"

Pekka Koskela oli tyytyväinen vetoonsa 500 metrillä. Esikuvan aseman pikaluistelijoiden porukoissa saavuttanut Koskela oli ylpeä Mika Poutalan suorituksesta.

Pekka Koskela
Pekka Koskela. Kuva: AOP
Manu Myllyaho,
Kirsi Teiskonlahti

Pikaluistelija Pekka Koskela ei suostunut ottamaan mitalipaineita 500 metrin kilpailusta. Omien sanojensa mukaan Koskela lähti vain hämmentämään muita kilpailijoita matkalle.

Koskela oli lopulta 19:s ajalla 35,19. Sillä tuloksella täyttyi urheilijan oma tavoite.

– Ihan hyvin onnistuin hämmentämään. Kauden parasta kyytiä se oli. Ei tullut positiivista tai negatiivista yllätystä, Koskela kommentoi Yle Urheilulle.

Pyeongchangissa Koskela starttaa viimeisiä kertoja arvokisoissa. Osallistuminen Etelä-Korean olympialaisiin on ollut upea kokemus Koskelalle. Kisaaminen nykyhuippujen kanssa on ollut erityisen hienoa, koska monet kilpailijat ovat kertoneen Koskelan olevan heille esikuva.

– Mahtava olotila. On sellainen olo, että on ollut mukana kehittämässä tätä lajia aika korkealla tasolla vuosien mittaan. Se on mahtava fiilis, että viestikapulaa siirtää eteenpäin. Näin kunniakkaasti täällä ollaan.

Koskelaa vuoden nuorempi Mika Poutala oli 500 metrillä paras suomalainen. Poutala jäi pronssimitalista kolme sadasosaa ja sijoittui neljänneksi.

MM-kilpailuissa Poutala on jäänyt neljänneksi 500 metrillä vuonna 2009, 2011 ja 2016.

Koskelan terveiset Poutalalle olivat tunteikkaat.

– Olen Mikasta ylpeä.

Tonnille pitämään hauskaa

Koskela oli tyytyväinen omaan suoritukseensa 500 metrillä, vaikka myönsi, että aiemmin viikolla aika olisi voinut olla parempi.

– Viikolla oli fiilis, että olisi ollut vähän enemmän jalassa kuin tänään. Enää ei samalla tavalla palaudu myöskään noista valmistavista tempovedoista kuin aiemmin, Koskela sanoi.

Erityisen hienona Koskela piti tunnelmaa kisapaikalla. Yleisö hurrasi erityisesti omille urheilijoilleen, mutta meteli muillekin oli melkoinen.

Koskela sanoi, että vastaavaa tunnelmaa pääsee kokemaan Etelä-Korean lisäksi vain Hollannissa ja olympialaisissa.

– 10 000 ihmistä kun huutaa, niin sen tietää vielä illallakin, kun korvissa tinnittää.

Poutalan tavoin myös Koskela osallistuu vielä perjantaina 1 000 metrille. Koskela lähtee matkalle pelkästään pitämään hauskaa. Hän huomauttaa, ettei tonneja ole juurikaan alla neljältä viime vuodelta.

– 500–600 metriä ja olen varmasti kokattu. Hauskaa tulee kyllä olemaan.

Suosittelemme sinulle