Hyppää sisältöön

Luisteluliiton päävalmentaja Hänninen jakoi Poutalan tuntemukset nelossijasta ja uskoi menestykseen 1 000 metrillä

Päävalmentaja Janne Hännien arvioi Mika Poutalan luistelun olleen virheetön. Hän luotti siihen, että harmitus voi vaihtua vielä iloksi mitalista perjantaina.

Janne Hänninen olympialaisissa 2018
Janne Hänninen. Kuva: Lehtikuva
Manu Myllyaho,
Kirsi Teiskonlahti

Pikaluistelija Mika Poutala jäi kolmen sadasosan päähän olympiapronssista 500 metrillä. Poutalan aika 34,68 riitti tuttuun neljänteen sijaan.

– Kyllähän tämä on totta kai suuri pettymys. Tasan sama ero tässä oli mitaliin kuin kahdeksan vuotta sitten. Historia toistaa itseään, Luisteluliiton päävalmentaja Janne Hänninen kommentoi Yle Urheilulle.

Poutala itse piti luisteluaan hyvänä, ja sitä se oli päävalmentajankin mielestä. Virheitä ei suorituksessa ollut.

– Mika luisteli tosi hyvän kisan, muut vain olivat tänään parempia. Sille ei voi mitään enää. Ei ollut hirveän helppo paikka mennä tuohon starttiviivalle parin olympiaennätyksen jälkeen.

Kisan toinen suomalainen Pekka Koskela oli 19:s. Hännisen mukaan myös Koskela onnistui suhteellisen hyvin. Koskelan luistelu on näyttänyt koko viimie viikon hyvältä, ja erityisesti sunnuntaina hän luisteli mainion treenikierroksen.

– Olisin uskonut, että Pekka olisi pystynyt luistelemaan vähän paremmin, mutta ihan hyvä suoritus oli häneltäkin.

Molemmat suomalaiset luistelevat perjantaina 1 000 metrillä. Hänninen muistuttaa, että Poutalalla on hyvät mahdollisuudet palkintopallille vielä pidemmälläkin matkalla. Poutala oli maailmancupin 1 000 metrin kisassa kolmas tammikuussa.

Suosittelemme sinulle