Hyppää sisältöön

Ugandan ylin poliisijohto: Suomalaismiehen elimistöstä löytyi kokaiinia ja tuholaismyrkkyä

Ugandan ylin poliisiviranomainen kertoi asiasta Ugandan televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

Pearl of Africa -hotelli Kampalassa. Kuva: EPA
Teemu Juhola

KAMPALA Ugandassa viranomaiset ovat paljastaneet, mihin suomalainen liikemies kuoli.

Miehen elimistöstä löytyi jäämiä kokaiinista ja tuholaismyrkystä. Lisäksi miehen suussa oli toistaiseksi tunnistamatonta ruskeaa ainetta.

Aineita oli kaikkialla ruumiissa: veressä, maksassa, munuaisissa ja virtsassa. Ugandan poliisi ei kertonut, miten aineet ovat elimistöön päätyneet.

Poliisin tiedotteen mukaan vainajassa mitkään näkyvät merkit eivät viittaa rikokseen tai kamppailuun. Miehen kuolinsyyksi on kirjoitettu hapenpuute, joka on johtunut myrkytystilasta.

Asiasta kertoi Ugandan televisiossa paikallista aikaa ennen kello 17:ää näytetyssä tiedotustilaisuudessa Ugandan ylin poliisiviranomainen.

– Suomalainen saapui maahan 5. helmikuuta naisen seurassa, joka on poliitikko, sanoi poliisiviranomainen.

Hänen mukaansa heille varattiin huoneet Pearl of Africa –hotellista. Huoneiden numerot olivat 816 ja 810.

Poliisi kertoi lisää myös pidätetyistä. He olivat liikemiestä lentokentälle vastaan tullut nainen, toinen nainen ja kuljettaja.

Ylen saaman poliisiasiakirjan mukaan suomalaisen lisäksi myös eri hotellissa kuollut ruotsalaismatkailija kuoli hapenpuutteeseen, joka on ollut seurausta myrkytyksestä.

Ote Ugandan poliisin helmikuussa julkaisemasta tiedotteesta, jossa kerrottiin epäselvissä olosuhteissa kuolleiden suomalaisen ja ruotsalaisen kuolinsyyt.

Asiakirjan mukaan myrkytys on tullut myrkyllisistä aineista tai lääkeaineista, joita on käytetty sekaisin. Asiakirjan on allekirjoittanut Ugandan ylin poliisiviranomainen.

Suosittelemme sinulle