Hyppää sisältöön

Hollantilainen pikaluistelija raivostutti olympialaisten isäntäväkeä – avautui koiranlihan syömisestä Etelä-Koreassa: ”Pitäkää parempaa huolta koiristanne”

Jan Blokhuijsen aiheutti kohun kommenteillaan miesten olympiapikaluisten joukkuekilpailun jälkeen.

Jan Blokhuijsen
Jan Blokhuijsen Kuva: EPA
Roope Visuri

Hollantilainen pikaluistelija Jan Blokhuijsen on raivostuttanut osan eteläkorealaisesta olympiaväestä Pyeongchangissa. Korean Times –lehti kertoo, että pikaluistelun joukkuekilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Blokhuijsen oli avautunut Korean ruokakulttuurista.

– Pitäkää parempaa huolta koiristanne, pronssimitalisti Blokhuijsen oli Korea Timesin mukaan yhtäkkiä heittänyt toimittajille. (siirryt toiseen palveluun)

Sitä ennen Blokhuijsenin joukkuekaveri Sven Kramer oli hämmästellyt, että toimittajilla ei ollut heille kysymyksiä. Kramer oli heittänyt toimittajoukolle, että ovatko he japanilaisia.

Blokhujisenin kommentit herättivät Korea Timesin mukaan runsaasti pahastusta eteläkorealaisten keskuudessa. Jotkut olivat jopa ehdottaneet, että kansainvälisen olympiakomitean pitäisi rangaista tuollaisesta rasistisesta lausunnosta.

Koreassa koiranlihan syöminen ei ole nykypäivänä enää niin suosittua kuin aiemmin. Monet nuoret eivät pidä siitä. Osa kuitenkin pitää edelleen koiraa suurena herkkuna.

Kun asiasta nousi kohu, niin Blokhuijsen pahoitteli kommenttejaan Twitter-tilillään.

– Haluan pyytää anteeksi korealaisilta, Blokhuijsen kirjoitti.

– Ei ollut tarkoitus loukata teitä ja maatani. Välitän yleisellä tasolla eläinten hyvinvoinnista. Toivon, että maailmasta tulisi parempi paikka molemmille. Nautin olympialaisista. Kiitän teidän vieraanvaraisuudesta.

Korea Timesin mukaan Blokhuijsenin kommentit aiheuttivat kuitenkin olympialaisten isäntämaassa keskustelua koiran syömisen eettisyydestä. Eläinoikeusjärjestöt tuomitsivat sen. Osa perusteli kuitenkin koiranlihan syömistä perinteikkäänä. Heidän mukaansa koiran syöminen ei ansaitse sen enempää kritiikkiä kuin naudan- tai porsaanlihan syöminen.

Suosittelemme sinulle