Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

CNN: Yhdysvalloissa erikoissyyttäjä on nostanut lisäsyytteitä Trumpin kampanjaväelle

Paul Manafortia ja Rick Gatesia syytetään muun muassa vero- ja pankkipetoksista.

Presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort tulee ovesta ulos.
Presidentti Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort Kuva: EPA
Saara Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvalloissa on nostettu lisää syytteitä presidentti Donald Trumpin vaalikampanjassa toimineita ex-kampanjapäällikkö Paul Manafortia ja tämän yhteistyökumppania Rick Gatesia vastaan, kertoo uutiskanava CNN.

Erikoissyyttäjä Robert Mueller on nostanut muun muassa vero- ja pankkipetossyytteitä. Syytettyjen epäillään muun muassa pesseen rahaa 30 miljoonaa dollaria, kiinteistöihin liittyvistä petoksista sekä jättäneen maksamatta veroja lähes kymmenen vuoden ajalta. Manafortin ja Gatesin uskotaan muun muassa "piilottaneen ulkomaisten yritysten ja pankkitilien olemassaolon ja omistajuuden".

Rick Gates kävelee ulos tuomioistuimen ovista.
Paul Manafortin yhtiökumppani Rick Gates

Torstaina julki tulleet syytökset lisäävät paineita Manafortille ja Gatesille oikeudenkäyntien lähestyessä. Lisääntyvien oikeudenkäyntikulujen ja mahdollisten pitkäaikaisten vankeusrangaistusten mahdollisuuden vuoksi Manafort ja Gates saattavat harkita uudelleen sopimusta Muellerin kanssa, arvioi CNN.

Mueller johtaa liittovaltion poliisin FBI:n tutkintaa, joka on keskittynyt Venäjän mahdolliseen sekaantumiseen vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Tarkoituksena on selvittää, oliko Venäjä mukana Trumpin kampanjakoneiston kanssa juonittelemassa vaalien aikana.

Suosittelemme