Hyppää sisältöön

Tänään 6 vuotta täyttävä prinsessa Estelle kävi tutustumassa kuninkaallisten historiaan – Tukholmassa esillä harvinaisia kruununaarteita

Kuningatar Kristiinan aikaista aarteistoa on esillä Tukholman tuomiokirkossa, Storkyrkanissa.

Estelle täytti 6 vuotta.
Kuva: Erika Gerdemark / Kungahuset
Saara Hirvonen

Tukholmassa on esillä varsin ainutlaatuinen "Vivat Regina" -näyttely. Sitä voidaan pitää harvinaisena, sillä hyvin harvat maat ovat säilyttäneet kruununaarteensa barokkiajalta.

Näyttely esittelee kansallisia aarteita ja jalokiviä, joita käytettiin kuningatar Kristiinan kruunussa vuonna 1650. Hänet kruunattiin lokakuun 16. päivänä 1650 Tukholman tuomiokirkossa, Storkyrkanissa.

Kuningatar Kristiina syntyi kuningas Kustaa II Adolfin ja kuningatar Maria Eleonoran tyttärenä vuonna 1626. Hän oli Ruotsin kuningatar vuosina 1644–1654.

Kuningatar Kristiina oli varsin merkittävä hallitsija, mutta hän kääntyi katolilaiseksi ja luopui kruunustaan vuonna 1654. Hän vietti koko loppuelämänsä Roomassa ja kuoli vuonna 1689.

Näyttely on avoinna kevään ajan. Näyttely on Ruotsin kirkon (siirryt toiseen palveluun) ja kuninkaanlinnan Royal Armoury -museon (siirryt toiseen palveluun) välinen yhteistyö.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar tutustumassa näyttelyyn Tukholman tuomiokirkossa, Storkyrkanissa. Oppaana on pappi Ulf Lindgren.
Ruotsin kruununprinsessa Victoria, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar tutustumassa näyttelyyn Tukholman tuomiokirkossa, Storkyrkanissa 22. helmikuuta 2018. Oppaana on pappi Ulf Lindgren. Kuva: Henrik Garlöv, Kungahuset.se

Näyttelyssä kuninkaallinen iltapäivä

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vieraili näyttelyssä torstaina iltapäivällä. Hänellä oli mukanaan molemmat lapset perjantaina kuusi vuotta täyttävä prinsessa Estelle ja pian 2-vuotias prinssi Oscar. Näyttelyvierailusta kertoo muun muassa kuninkaallisia seuraava sivusto (siirryt toiseen palveluun).

Kuninkaallinen vierailu näyttelyyn toteutettiin ennalta ilmoittamatta ja ilman mediaa, jotta kruununprinsessa ja hänen lapsensa voisivat nauttia näyttelystä kaikessa rauhassa. Hovi toimitti joitain kuvia vierailun päätyttyä (siirryt toiseen palveluun).

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel yrittävät osallistua lastensa arkeen mahdollisimman paljon, mutta eivät ole tuoneet heitä yleensä virallisiin tehtäviin. Viime kuussa Estelle ja Oscar tapasivat Cambridgen herttuan, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen, kun pari oli virallisella vierailulla Ruotsissa.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel sekä lapset prinsessa Estelle ja prinssi Oscar Hagan linnsassa yhdessä Cambridgen herttuan, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kanssa.
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel sekä lapset prinsessa Estelle ja prinssi Oscar Hagan linnsassa yhdessä Cambridgen herttuan, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kanssa. Kuva: Raphael Stecksén, Kungahuset.se

23.2. kello 22:23 Muutettu kuninkaan nimi suomalaiseen muotoon Kustaa II Adolf.

Suosittelemme sinulle