Hyppää sisältöön

Mika Poutala kantaa Suomen lippua päättäjäisissä – "Valovoimaisimpia suomalaisurheilijoita"

Pikaluistelija oli mukana neljänsissä olympialaisissaan. Poutala halusi tukea muita urheilijoita käsittelemään pettymyksiä arvokisoissa.

Mika Poutala vilkuttaa yleisölle.
Kuva: Lehtikuva
Jaakko Parkkinen

Pikaluistelija Mika Poutala kantaa Suomen lippua Pyeongchangin olympialaisten päättäjäisissä sunnuntaina.

– Poutala on 2000-luvun valovoimaisimpia suomalaisurheilijoita, todellinen esikuva ja taistelutahdon ilmentymä. Mikan olemus ja teot kuvaavat hyvin sitä henkeä, mikä Suomen joukkueella on ollut näissä kisoissa, joten hän on erinomainen valinta päättäjäisten lipunkantajaksi, perustelee Suomen joukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

Poutala sijoittui neljänsissä olympialaisissaan 500 metrillä neljänneksi. Urheilija ei olympiaurallaan ole voittanut mitalia, vaikka Vancouverin kisoissa 2010 hän oli kisan kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

500 metrin kisan jälkeen Poutala julkaisi Facebookissa videon, jolla käsitteli pettymystään.

– Koin sen kahdeksan vuotta sitten Vancouverissa enkä osannut käsitellä sitä niin kuin olisin ehkä toivonut. Ajattelin, että minulla on jotain annettavaa ja kyllähän se Facebookissa sai parissa päivässä yli 100 000 näyttökertaa. On tullut tosi paljon palautetta sen takia. Vähän viitsi avata ja muistella menneitä vaikeita tilanteita, pystyin auttamaan monia ihmisiä.

Lähetys olympialaisten päättäjäisistä käynnistyy Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 13.

Lue myös:

Poutala kangistui 1000 metrillä olympiavoittajan rinnalla – "Suomalaiset ovat niin rakastavia"

Janne Ahonen kantaa Suomen lippua 20 vuoden tauon jälkeen

Suosittelemme sinulle