Hyppää sisältöön

"Yksi hienoimpia hiihtomaisemia ikinä" – nämä 11 lukijakuvaa saavat toivomaan, ettei talvi loppuisi vielä

Lukijat lähettivät Ylelle jopa yli 200 komeaa kuvaa hiihtomaisemista. Poimimme tähän niistä kourallisen kiinnostavimpia.

Puiden oksille kertyneestä lumesta on ollut tänä talvena sähkökatkojen vuoksi haittaakin, mutta hiihtolenkin varrella tykyn taivuttamat puut ovat pelkästään upeita. Tämän satukirjamaiseman taltioi Kuusamon Kapustavaaralta Tarmo Kataja.

Kuva: Tarmo Kataja

Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä raskaammaksi puiden taakka kantaa lunta käy. Nämä Sallan Ruuhitunturin kuuset ovat jo aivan kumarassa raskaan lumitaakan alla. Kuvan otti Tatu Kuusisto:

Kuva: Tatu Kuusisto

Malla Helanderin kuvassa korkeiden kuusten päälle satanut lumi on tehnyt puista kuin lumisia jättiläisiä. Niiden katveessa hiihtäjä voi tuntea itsensä pieneksi. Tämä maisema löytyy Pallaksen lenkin varrelta Tunturi-Lapista:

Kuva: Malla Helander

Monet upeimmat lukijoiden latukuvat oli otettu Pohjois-Suomesta, jossa lumiset olot yhdistyvät henkeäsalpaaviin maisemiin. Kuvaajansa Mari Sipilän mielestä tämä Rukan ympäryslenkin näkymä oli "yksi hienoimpia hiihtomaisemia ikinä".

Kuva: Mari Sipilä

Lauri Mäkelä on puolestaan kuvannut avoimen tunturimaiseman Montellin majan ja Nammalakurun väliseltä harjanteelta Pallaksen tunturialueella:

Kuva: Lauri Mäkelä

Aina ei tarvitse olla Lapissa tai Kuusamossa päästäkseen hienojen hiihtomaisemien äärelle. Janne Hellsten osallistui Ylen kuvajoukkoistukseen kuvalla hiihtomaisemasta, joka saa akut latautumaan. Näkymä on Kangasalan Lentolasta Tampereen suuntaan.

Kuva: Janne Hellsten.

Eittämättä yksi huikeimmista lukijoiden latukuvista oli tämä ammattivalokuvaaja Ismo Pekkarisen kuva revontulten tanssista Patvinsuon kansallispuistossa Pohjois-Karjalassa.

Kuva: Ismo Pekkarinen

Hyvän hiihtoladun saa syntymään muuallekin kuin metriseen hankeen – siitä todisteena vaikka tämä pyöröpaalien välistä puikkelehtiva idyllinen peltolatu. Maiseman taltioi Katrina Virtanen.

Kuva: Katrina Virtanen

Peltolatukuvien sarjaan osallistui myös tämä Jari Temosen latukuva Lohjalta:

Kuva: Jari Temonen

Kireä pakkanen ja kuin varkain lisääntyvä valo on antanut monen lukijan hiihtokuvaan kauniit puitteet. Jukka Ervastin kuvassa Oulun Virpiniemestä aurinko kurkistaa puun takaa:

Kuva: Jukka Ervasti.

Varkaudessa kuntohiihtäjälle on tarjolla hyvä latuverkosto, kirjoittaa seuraavan kuvan lähettänyt Kullervo Hirvonen. Lämmin valo lupailee jo kevättä...

Kuva: Kullervo Hirvonen

Kiitämme lämpimästi kaikkia meille kuvia lähettäneitä lukijoita. Nämä kuvat ja satoja muita lukijoiden lähettämiä hiihtokuvia löydät tästä artikkelista. Sieltä löydät myös ohjeet, jos haluat lähettää oman kuvasi joukkoistukseen.

Korjaus 6.3.18: Pallas ei ole Käsivarressa, kuten jutun alkuperäisessä versiossa luki.

Suosittelemme sinulle