Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Slovakiassa pidätetty italialaisia liikemiehiä toimittajamurhan tutkinnassa

Slovakian poliisi on pidättänyt useita italialaisia liikemiehiä ja tehnyt kotietsintöjä maan itäosassa tutkiessaan viikonvaihteessa murhatun toimitta Jan Kuciakin tapauksen taustoja.

Mielenosoitus Slovakian Bratislavassa.
Hallituksen vastainen mielenosoitus Slovakian Bratislavassa keskiviikkona. Kuva: Vladimir Simicek / AFP
Pirkko Pöntinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Slovakian poliisipäällikkö Tibor Gaspar vahvistaa, että itäisessä Michalovcen kaupungissa on pidätetty kymmenen italialaista liikemiestä, joiden liikesuhteilla epäillään olevan yhteyttä murhatun toimittajan Jan Kuciakin ja hänen naisystävänsä Martina Kusnirovan kuolemaan. Pariskunta löydettiin ammuttuina kotoaan viime sunnuntaina.

Slovakian median mukaan tunnetuin pidätetty on liikemies Antonino Vadala, jolla kerrotaan olevan yhteyksiä Italian mafiaan ja rikollisjärjestö Ndrangetaan. Hänellä oli myös likeiset suhteet kahteen pääministeri Robert Ficon hallinnon virkamieheen, jotka eilen jättivät tehtävänsä.

Toimittaja Kuciak kirjoitti liikemies Vadalan yhteyksistä hallitukseen viimeiseksi jääneessä artikkelissaan, joka Slovakiassa julkaistiin eilen keskiviikkona.

EU pyytää lisäselvityksiä tukien käytöstä

Euroopan komissio on pyytänyt Slovakialta selvitystä väitteistä, että unionin myöntämiä maataloustukia olisi käytetty rikollisiin tarkoituksiin.

Komissio sanoo olevansa tietoinen Slovakiassa liikkuvista tiedoista, joiden mukaan tukirahoja olisi päätynyt rikollisjärjestöille.

Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa keskiviikkoiltana marssi tuhat ihmistä hallituksen vastaisessa mielensoituksessa. Korruption vastaisia tukimarsseja suunnitellaan perjantaiksi eri puolille Slovakiaa ja myös Prahaan, Lontooseen ja Haagiin.

Lue lisää:

Toimittaja: Ammuttu slovakialaistoimittaja tutki Italian mafian hämäräbisneksiä

Aiheesta muualla:

Ján Kuciak’s last story: Italian mafia’s tentacles reach into Slovak politics

Suosittelemme sinulle