Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kojonkoski vielä avoimena tulevan suhteen, paluu mäkihypyn pariin mahdollinen: "Oma sielu kärsii Suomen nykytilanteesta"

Mika Kojonkoski ilmoitti aiemmin tällä viikolla, ettei hän aio hakea jatkokautta Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajana. Seuraavan askeleen kanssa Kojonkoski haluaa ottaa aikaa.

Mika Kojonkoski
Mika Kojonkoski Kuva: AOP
Kimmo Porttila,
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajana viisi viime vuotta toiminut Mika Kojonkoski on iloinen siitä, mitä on saanut aikaan pestissään. Hän kertoo antaneensa työlle 120 prosenttia itsestään.

Kojonkosken mukaan hänen seuraajansa pääsee jatkamaan työtä aivan eri lähtökohdista kuin hän aikanaan alkuvuonna 2013.

– Olen oikeasti onnellinen siitä, mitä suomalaisessa urheilussa on tapahtunut. Se ei välttämättä näy kaikki ulos, mutta sisäpiiri tietää, mitä muutoksia on tehty.

Kojonkosken pesti Suomen Olympiakomiteassa päättyy kesäkuun lopussa. Tulevaa hän ei ole vielä halunnut suuremmin miettiä, vaan haluaa ottaa aikaa seuraavan askeleen kanssa ja kuunnella sydäntään päätöksen suhteen.

Kojonkosken mukaan hänellä on mahdollisuuksia, ja hän luottaa siihen, että niitä tulee myös jatkossa.

Olympiakomitean pomo on aiemmin toiminut mäkihyppyvalmentajana muun muassa Itävallassa, Norjassa ja Suomessa. On jopa spekuloitu, että Kojonkoski saattaisi jatkaa uraansa Itävallan mäkihyppymaajoukkueen valmentajana.

Kojonkoski itse korostaa, että tässä vaiheessa kaikki mahdollisuudet ovat vasta spekulointia.

– Mihinkään en sano, että ei olisi mahdollista. Osittain mietin, että tekisi ihan jotain muuta, osittain taas, että olisiko vielä joku ulkomaan keikka.

Kojonkoski on viime vuosina ollut avuksi myös Suomen yhdistetyn joukkueelle. Hänen sydämensä sykkii edelleen mäkihypylle, mutta Kojonkoskea mietityttää, riittääkö energia vielä mäkivalmennukseen.

– Totta kai sydän sykkii suomalaiselle mäkihypylle ja yhdistetyn mäelle. Oma sielu vähän kärsii siitä, ettemme ole siellä, missä meidän pitäisi olla.

Lue myös:

Suomen huippu-urheilulle uusi johtaja – Mika Kojonkoski ei hae jatkokautta

Olympiakomitean johto ei häkeltynyt, vaikka Kojonkoski ilmoitti lähdöstään viime hetkellä – huippupestin hakuaikaa ei jatketa: "Uskon, että saamme useita hyviä hakemuksia"

Pitkäjänteisyyttä suomalaiseen huippu-urheiluun toivova Kojonkoski ei jättänyt tehtäväänsä kovaäänisen kritiikin takia: "Sosiaalisen median kuva on ihan toinen"

Suomen huippu-urheilun johtoon suuri määrä hakijoita – Olympiakomitean toimitusjohtaja: ”Pieni yllätys tämä on"

Kojonkosken oikea käsi hakee kalifiksi kalifin paikalle – vaikenemisia ja kieltäytymisiä tulvi, kun Yle Urheilu tiedusteli halukkaita suomalaisen huippu-urheilun johtajaksi

Suosittelemme