Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Jokerien rymistelijä uskoo - "Todennäköisyydet ovat puolellamme että voitamme sarjan"

HK Sotshin puolustaja Jonathon Blum survoi toisessa jatkoaerässä 3-2-ratkaisumaalin Jokerien verkkoon ja hiljensi Areenan.

Jesse Joensuu, Jokerit #18
Jesse Joensuu Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerit otti peliä väkevästi haltuunsa vastustajan tekemän avausosuman jälkeen ensimmäisessä erässä iskemällä kaksi osumaa ylivoimalla. Jaksolla kahinoitiin 35 minuutin edestä, Jokerien yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses passitettiin suihkuun jo seitsemännellä minuutilla 5+20 minuutin huitomis- ja pelirangaistusjäähyllä.

- Olimme parempi joukkue ja jatkoerissä me hallitsimme. Meillä oli ihan riittävästi paikkoja ratkaista peli. Nyt täytyy pitää positiivinen vire yllä, Regin kuvasi.

Jokerien harmiksi Sotshi-kirous alkoi nostaa päätään pelin vanhetessa. Joukkueet olivat ennen lauantaita kohdanneet KHL:ssä kaikkiaan kahdeksan kertaa. Jokerit voitti ensimmäisen koitoksen, mutta ei ainuttakaan sen jälkeen.

Tällä kaudella runkosarjassa Sotshi löi Jokerit 3-2 ja 2-1. Myös toinen taika oli murrettavissa, sillä Jokerit ei ole kolmella aiemmalla yrittämällään voittanut pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäistä ottelua.

Historiaa ja tiivis tahti Sotshi pelaa KHL:ssä Jokerien tavoin neljättä kauttaan ja on selvinnyt pudotuspeleihin kahdesti. Molemmilla kerroilla Sotshin urakka päättyi ensimmäisellä kierroksella 0-4 eli seuralla ei ollut ainuttakaan otteluvoittoa pudotuspeleistä ennen tuoretta onnistumista.

- Olisimme ansainneet voiton. Todennäköisyydet ovat puolellamme, että voitamme sarjan, Jokerien hyökkääjä Jesse Joensuu linjasi.

Jokerit-Sotshi-sarja jatkuu Helsingissä sunnuntaina. Tiistaina ja keskiviikkona Sotshi isännöi otteluita, mahdollinen viides mittelö pelataan perjantaina Jokerien kaukalossa. Viimeistään jatkoon menijä ratkeaa seitsemännessä taistossa Helsingissä 13. maaliskuuta.

- Tästä on tulossa pitkä sarja, Jokerien Regin aprikoi.

Suosittelemme