Hyppää sisältöön

Porin citylinja ylittänyt odotukset – euron hinta ja tiivis vuoroväli saavat asiakkailta kiitosta

Satakunnan keskussairaalalta Puuvillalle kulkevalla citylinjalla on ollut talvella peräti 600 käyttäjää päivässä.

Porin citylinjan suosio on ylittänyt odotukset. Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Porin Linjojen viime syksynä avaaman citylinjan suosio on ylittänyt odotukset.

Puuvillalta torin kautta Satakunnan keskussairaalaan kulkeva citylinja on kerännyt talvikaudella päivittäin peräti 600 matkustajaa. Syksyllä käyttäjiä oli 300 päivässä.

Porin kaupungin omistaman bussiyhtiön toimitusjohtaja Markku Hermonen sanoo, että uuden linjan suosion taustalla ovat halpa, yhden euron lipunhinta ja tiivis, viidentoista minuutin vuoroväli.

Vuositavoitteena citylinjalla on 100 000 käyttökertaa. Tavoite saavutettaneen, vaikka kesän käyttäjämäärät ovat vielä arvoitus.

Lisää muutoksia

Toimitusjohtaja Hermonen kertoo, että Porin Linjat suunnittelee jo uusia uudistuksia. Ammattiopisto Winnovan keskittäessä toimintaansa Vähäraumalle aikomuksena on, että jatkossa kaikki Meri-Porin bussilinjat kulkevat Vähärauman kampuksen kautta.

– Tavoitteena on parantaa yhteysväliä niin, että bussit kulkevat molempiin suuntiin tasaisin väliajoin, Hermonen sanoo.

Porin Linjat aikoo myös laajentaa mobiililipun käyttöä. Rahastuskoneet uusitaan kesällä, minkä jälkeen kännykällä voisi ostaa myös yksittäisiä bussilippuja.

Asuntomessujen aikana Porin Linjat järjestää erityisiä vuoroja messuyleisöä varten. Viime vuonna Porin Linjat sai runsaasti asiakkaita lestadiolaisten suviseuraliikenteestä.

Viime vuoden tulos olikin Porin Linjoille jälleen kohtuullisen hyvä, eli yhtiö teki nollatuloksen.

Suosittelemme sinulle