Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Jokinen debytoi ruotsalaiskaksosten vierellä ja pääsi heti huippupaikkaan: "Olisihan se maistunut"

Vancouveriin reilu viikko sitten kaupattu Jussi Jokinen pääsi vihdoin maanantaina tositoimiin uudessa NHL-seurassaan.

Jussi Jokinen
Jussi Jokisen ensimmäinen ottelu Vancouverin paidassa päättyi 4-3-jatkoaikavoittoon New York Islandersista. Kuva: AOP
Tommi Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

**VANCOUVER. **Tulihan se sieltä. Columbuksesta taannoin Vancouveriin kaupattu Jussi Jokinen, 34, pääsi vihdoin maanantaina tositoimiin uudessa joukkueessaan katseltuaan kaksi pelaajakauppaa seurannutta ottelua lehdistökatsomosta.

Jokinen pelasi New York Islandersia vastaan käydystä ottelusta valtaosan yhdessä joukkueen ruotsalaiskaksosten, Henrik ja Daniel Sedinin kanssa. Suomalainen tervehti pelkästään kokoonpanoon nousua ilolla.

- Onhan se mukavampaa pelata kuin tehdä loppuluisteluja, Jokinen totesi Yle Urheilulle Vancouverissa leveä hymy kasvoillaan.

Jokinen oli myös tyytyväinen ketjukavereihinsa, jotka tarjosivat pitkästä aikaa mahdollisuuden pelaavampaan rooliin. Vancouver on Jokiselle jo kauden neljäs joukkue, mutta vasta ensimmäinen, missä tarjolla voisi mahdollisesti olla kiekollisempaa roolia. Edmontonissa, Los Angelesissa ja Columbuksessa Jokinen pelasi nelosketjuissa ”nelosketjun jääkiekkoa”.

- Oli tosi mukavaa päästä pelaamaan tuossa ketjussa vähän sellaista old school-lätkää kahden hyvän pelaajan kanssa. Varmasti ajatellaan jääkiekosta aika samalla tavalla näiden veljesten kanssa, mikä kyllä auttaa. Oli siellä hyviä aihioita, Jokinen jutteli.

- Mielestäni pääsin tuohon pelaavaan kiekkoon hyvin heti mukaan, tässä on kuitenkin tullut pelattua nelosketjun jääkiekkoa koko vuosi. On turha heitellä kiekkoa päätyyn, jos ei ole ihan pakko. Toki pitää myös pelata oikeissa paikoissa fiksusti, Jokinen jatkoi.

Henrik ja Daniel Sedin.
Sedinin veljekset Henrik ja Daniel pelaavat Vancouverissa samassa ketjussa. Kuva: AOP

Sedinit tunnetaan taitavina kulmapelaajina, jotka pystyvät tulemaan kulmista ja päädyistä maalintekopaikoille pienillä lyhyillä syötöillä ja nopeilla give-and-go- peleillä. Myös Jokinen pelaa lyhytsyöttöpeliä enemmän kuin mielellään.

- He pelaavat hyvin pitkälle samanlaista peliä, mitä pelasin aikanaan Pittsburghissa Jevgeni Malkinin kanssa. Koen, että itsellä on hyvin pitkälle samanlainen kiekkokoulutus, millaisen Malkin tai Sedinit ovat saaneet. Varmasti meitä kaikkia yhdistää se, että tykätään tehdä peliä sellaisilla pienillä syötöillä.

- Tykkäsin tosi paljon pelata Malkinin kanssa ja varmasti näiden veljesten kanssa pärjää ihan samojen juttujen kautta. jos vain saa itsensä vapaaksi hyökkäysalueella, niin kiekko tulee kyllä lapaan. He tekevät itselleen tilaa usein sellaisten pienten pyörähdysten kautta ja sitten tulee syöttö, Jokinen kertasi.

Kolmikon yhteistyö oli tuottaa myös maalin kolmannessa erässä, kun Henrik Sedin tarjoili maalin takaa Jokiselle huippupaikan suoraan Islanders-maalivahti Jaroslav Halakin nenän eteen. Jokisen kauden toinen osuma jäi lopulta senttien päähän.

- Olisihan se maistunut, Jokinen huokaisi hymyillen.

- Tuo peli on nähty Henrikiltä tuhat kertaa. Se imee pakin itseensä ja jos pääset hyvin siihen pakin taakse, niin sieltä se syöttö tulee. En tiedä, osuiko se puolustajan vai maalivahdin luistimeen, vai mitä siinä tapahtui.

Kaiken kaikkiaan Jokinen oli kuitenkin tyytyväinen debyyttiinsä. Siitäkin huolimatta, että jääaika jäi vain reiluun yhdeksään minuuttiin.

- Tästä on hyvä jatkaa. Mun mielestä siellä oli hyviä juttuja, että toivottavasti saadaan jatkaa tuolla ketjulla. Ja hei, yksi peli, yksi voitto, pitää olla tyytyväinen, Jokinen naurahti lopuksi.

Vancouver kohtaa keskiviikkona kotijäällään Antti Raannan edustaman Arizonan.

Lue lisää:

Jussi Jokinen sivusi NHL-historiaa – pelasi jo neljännessä joukkueessa tällä kaudella

Jussi Jokinen ahtaassa paikassa Vancouverissa – "Aika moni täällä pelaa ensi kauden työpaikastaan"

Suosittelemme