Hyppää sisältöön

Kolmas SM-viikko kilpaillaan heinäkuussa Vantaalla – mukana lähes 20 lajin monipuolinen kirjo

SM-viikko on ohjelmassa 5.–8. heinäkuuta ensi kesänä. Yle vastaa tuttuun tapaan tapahtuman televisioinnista.

Hengenpelastus SM.
Viime kesän SM-viikolla taisteltiin muun muassa hengenpelastuksen SM-mitaleista. Kuva: Tomi Hänninen
Joska Saarinen

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko järjestetään ensi kesänä kolmatta kertaa. Usean lajin SM-kilpailut yhteen kokoava tapahtuma järjestetään heinäkuussa Vantaalla.

Mukana on lähes 20 lajia. Monet lajit ovat tuttuja aikaisemmilta SM-viikoilta, mutta uusiakin on mukana kisaohjelmasta. Yksi uusista lajeista on eksoottisen kuuloinen kanoottipoolo.

– Uskomme, että SM-viikon myötä kanoottipoolo saa lisää tunnettuutta ja näkyvyyttä. Kanoottipoolo on vauhdikas ja energinen joukkuepeli, ja sen haluamme kaikille näyttää. Haluamme järjestää hienon SM-turnauksen, ja Vantaa ja Kuusijärvi olivat myös meille houkutteleva paikka, Marjaana Risku Melonta- ja soutuliitosta sanoi.

SM-viikon tuottajan Hanna Iiskola-Kesosen mukaan tapahtuman suunnittelu on lähtenyt käyntiin mainiosti.

– Vantaalta löytyy hienot olosuhteet lajeille ja esimerkiksi Myyrmäen urheilupuistossa tullaan kisaamaan kuuden eri lajin SM-kilpailut, Iiskola-Kesonen kertoi.

– Lajimäärä kertoo siitä, että SM-viikko alkaa vakiinnuttaa paikkaansa lajien keskuudessa, ja voihan olla, että mukaan tulee vielä jokunen myöhäisherännäinen.

SM-viikko on järjestetty aikaisemmin heinäkuussa 2017 ja helmikuussa 2016. Kolmas SM-viikko on ohjelmassa 5.–8. heinäkuuta ensi kesänä. Yle vastaa tuttuun tapaan tapahtuman televisioinnista.

– Yle näyttää TV2-kanavalla ja Areenassa kattavasti ohjelmaa kisaviikolta ja SM-viikko onkin yksi Yle Urheilun kesän suuria satsauksia, SM-viikon tuottaja Johanna Rikman kertoi.

SM-viikon 2018 varmistuneet lajit:

Bridge, drifting, jousiammunta, kahvakuulaurheilu, kanoottipoolo, kortteliajo, kriketti, maahockey, rantahengenpelastus, rantavesipallo, roller derby, super enduro, taekwondo, trialpyöräily, ultimate ja X-trial.

Suosittelemme sinulle