Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Poliisi ratsasi viikonloppuna Serenassa järjestetyn Waterland-teknofestarin – tuloksena 33 rikosilmoitusta huumausaineista

Tapahtuman järjestyksenvalvojat havaitsivat huumausainerikoksia ja ilmoittivat ne poliisille.

Poliisiauto.
Kuva: Linus Hoffman / Yle
Suvi Vesalainen,
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi vieraili viime perjantaina ja lauantaina Vesipuisto Serenassa, Espoossa järjestetyssä Waterland Festival -teknotapahtumassa.

Poliisi kirjasi viikonlopun aikana 40 rikosilmoitusta, joista 33 liittyi jollain tavalla huumausaineisiin.

Poliisi myös takavarikoi henkilöiltä muun muassa amfetamiinia, ekstaasia, marihuanaa sekä erilaisia lääkkeitä. Myös lakkaa ja gammaa takavarikoitiin runsaasti, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Poliisi otti lisäksi eri syistä kiinni yhteensä yhdeksän henkilöä, joista suurin osa erilaisen häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Kaikkiaan eri rikoksista epäiltyjä henkilöitä on noin neljäkymmentä, kertoo rikoskomisario Petri Launiainen.

– Siellä on huumausainerikoksia, huumausaineen käyttörikoksia, muutama rattijuopumus, hän sanoo.

Miten poikkeuksellista tämä on?

– Lukumääräisesti neljäkymmentä rikosilmoitusta on tietenkin aika paljon.

– Poliisi oli tosin varautunut tähän valvontaan niin, että siellä oli myös aika monta poliisia valvomassa, mikä tietysti omalta osaltaan nostaa näiden ilmoitusten määrää, Launiainen jatkaa.

Poliisin mukaan tapahtuman järjestelyt olivat asianmukaiset. Tapahtuman järjestyksenvalvojat havaitsivat useita huumausainerikoksia ja ilmoittivat ne poliisille.

– Poliisin tiedossa ei ole mitään, mikä viittaisi siihen, että valvonta olisi ollut jollain tavalla huonoa, Launiainen sanoo.

Serenassa järjestetty Waterland Festival on keskittynyt kaupallisen ja rankemman konemusiikin lisäksi muun muassa houseen, technoon, psy-tranceen sekä perinteisempään trance-musiikkiin.

Festivaali järjestettiin nyt viidettä kertaa.

Tekstiä korjattu 13.3.2018: Aiemmin tekstistä sai käsityksen, että Waterland-festivaali on vesipuisto Serenan järjestämä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan tapahtumanjärjestäjä on vuokrasi Serenan festivaalia varten.

Suosittelemme sinulle