Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hirvoselle vihdoin voitto loppukirissä – hieno nousu kuudenneksi

Eero Hirvonen onnistui nostamaan hyvin sijoitustaan hiihto-osuudella Trondheimissa ja sai vihdoin hyviä päänahkoja loppukirikamppailussa. Eric Frenzel nousi loistavalla hiihdollaan päivän voittajaksi.

Eero Hirvonen ja kumppanit kuvassa
Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eero Hirvonen ei onnistunut Trondheimin maailmancupin mäkiosuudella ja pääsi ladulle vasta 17. sijalta, 1.08 kärjen perään. Hyvänä hiihtäjänä tunnettu jyväskyläläinen pystyi kuitenkin nostamaan sijoitustaan nopeastikin ja pääsi hiihtämään yli kymmenen miehen takaa-ajoryhmään, joka taisteli kolmannesta sijasta.

Saksan Fabian Riessle teki oman ratkaisunsa noin kilometri ennen maalia. Hirvonen ei ollut tuolloin täysin hereillä ja jäi pahasti pussiin. Riessle, Johannes Rydzek ja Jörgen Graabak pääsivät karkaamaan ja ratkaisivat kolmannen sijan kohtalon loppukirissä. Tässä Riessle oli vahvin ja kurotti maaliviivan yli ennen Rydzekiä ja Graabakia.

Hirvonen sai kuitenkin pienimuotoisen onnistumisen kisan loppuun, sillä viime aikoina hän on hävinnyt useitakin kirikamppailuja. Tällä kertaa Hirvonen pystyi kukistamaan loppusuoralla Francois Braudin ja Jan Schmidin.

Kilpailun voittoon nousi Eric Frenzel, joka pääsi hiihto-osuudelle 27 sekuntia mäkiosuuden voittajan Akito Wataben perään. Frenzel otti Wataben kiinni 10 kilometrin matkan puolivälissä ja peesasi japanilaista aivan viimeisille hetkille asti. Saksalainen nousi kärkeen vähän ennen loppusuoraa ja pystyi pitämään maailmancupin johtajan takanaan.

Ilkka Herola yritti alkumatkasta saada Hirvosen ryhmää kiinni, mutta ei tässä onnistunut. Hän nousi kuitenkin mäkiosuuden 25. sijalta 14:nneksi. Myös Arttu Mäkiaho pääsi maailmancupin pisteille 30. sijallaan. Mäkiaho oli mäkiosuuden jälkeen 37. sijalla.

**TRONDHEIM, NOR
**HS140 / 10 km

14) **Ilkka Herola FIN +1.06,3 **
30) **Arttu Mäkiaho FIN +2.30,5 **

Suosittelemme