Hyppää sisältöön

Pronssimitalisti Tuomisto teki pärmäkosket – "Kultaa lähdetään metsästämään kympiltä"

Ilkka Tuomiston mukaan mitali on hieno saavutus, mutta hän lähtee vielä metsästämään kultaa kympiltä.

Ilkka Tuomisto Kuva: Lehtikuva / Handout

Ilkka Tuomisto nappasi huippujännittävän kilpailun jälkeen jaetun pronssimitalin Pyeongchangin paralympialaisten 1,5 kilometrin pystyhiihdossa. Tuomisto tuli tasaisessa kilpailussa loppusuoralle kärjessä, mutta ennen maalia ehti jo näyttää siltä, että hän jäisi neljänneksi.

Loppuratkaisu oki todella tiukka ja lopulta päädyttiin samanlaiseen ratkaisuun kuin olympialaisissa Krista Pärmäkosken ja Marit Björgenin välillä: pronssimitali jaettiin.

- Kymmenen metriä ennen maalia tuntui itsestäni, että olen perässä. Yritin saada hyvän kurotuksen.

- Oli kaikin puolin hyvä päivä tänään. Pystyin säästelemään karsinnassa ja semifinaalissa. Oli vahva olo, mutta ei se ihan riittänyt. Tulin loppusuoralle ensimmäisenä, mutta lopulta tuli jaettu kolmas sija. Mitali on aina hieno saavutus ja se on se, mitä täältä lähdettiin hakemaan, Tuomisto kertoi.

Kisapaikalla oli todella lämmin keli, plusasteita oli 15-16. Aikataulutkin venyivät, mutta Tuomisto selviytyi päivästä hyvin.

- Koko ajan oli rento olo. Nautin hyvästä kelistä.

Tuomisto on ollut pitkään huipulla. Kahdeksan vuotta sitten Vancouverissa hän otti tällä samalla matkalla pronssia ja neljä vuotta sitten Sotshissa hopeaa 20 kilometrillä.

- Sotshin jälkeen oli vähän hankaluuksiakin. Alkutalvi oli hyvä, joten siltä osin odotinkin, että mitaliin on hyvät mahdollisuudet. Kulta puuttuu vielä ja sitä lähdetään kympiltä metsästämään.

Lue myös:

Hillitöntä draamaa – Ilkka Tuomisto päätyi jakamaan paralympiapronssin äärimmäisen tiukassa senttitaistossa

Suosittelemme sinulle