Hyppää sisältöön

Kotimaista koirien kuivamuonaa tuottava tehdas yllättyi kysynnästä – tuotantotilat jäivät jo pieniksi, vaikka yritys on ollut markkinoilla vasta hetken

Kotimainen koirien kuivaruokavalmistaja Dagsmark Petfood laajentaa tehdastilojaan ja muuttaa samalla Kristiinankaupungista Karijoelle.

Koirien kuivamuonaa Dagsmark Petfood -tehtaalla Kristiinankaupungissa.
Koirien kuivamuonaa Dagsmark Petfood -tehtaalla Kristiinankaupungissa. Kuva: Anna Wikman / Yle
Mirva Ekman

Kristiinankaupungissa toimiva Dagsmark Petfood -niminen koiran kuivamuonaa valmistava tehdas muuttaa nopealla aikataululla Karijoelle. Muutto on ollut suunnitelmissa vuoden alusta.

– Aikataulu on ollut kireä, mutta hyvin olemme päässeet asioissa eteenpäin. Uutta tuotantolinjaa ollaan jo käynnistämässä näinä päivinä ja pikkuhiljaa sitä siirretään tuotantoon. Uskoisin, että huhtikuun aikana koko tuotanto on Karijoella, kertoo Dagsmark Petfoodin toimitusjohtaja Laura Strömberg.

Dagsmark Petfood perustettiin syksyllä 2016 ja elokuussa 2017 yritys sai markkinoille ensimmäisen tuotteensa. Tällä hetkellä markkinoilla on kaksi yrityksen tuotetta ja syksyksi on luvassa lisää.

Kysyntä yllätti tekijät

Kysynnän vuoksi nykyiset tuotantotilat Dagsmarkin vanhalla perunalastutehtaalla jäivät yritykselle pieniksi.

– Kysyntä yllätti meidät kaikki. Koiraihmiset ovat varmasti odottaneet kotimaista kuivaruokavaihtoehtoa. Kun se tuli tarjolle, huomasimme nopeasti, että alkuperäinen tuotantolaitteisto ei riitä. Piti ryhtyä voimaakkaasti kasvattamaan yritystä eli edessä oli rahoituskierros, uusia investointeja, uudet tilat ja uusia tuotteita, Laura Strömberg kertaa.

– Uudet tilat ovat modernimmat, ja pystymme toteuttamaan monia asioita eri tavalla kuin vanhoissa tiloissa. Uusi tuotantolinja moninkertaistaa meidän tuotantokapasiteettimme, eli pääsemme uusien tuotteiden myötä ottamaan toivottavasti enemmän markkinaosuutta kuivaruokamarkkinoista, Strömberg kuvaa.

Kuivaruokatehdas muuttaa Karijoella kunnan yritystä varten korjaamaan teollisuushalliin. Dagsmark Petfoodilla on siellä noin 2 000 neliön tilat. Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen henkilöä. Strömbergin mukaan on mahdollista, että työvoimaa rekrytoidaan jatkossa lisää.

Suosittelemme sinulle