Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hirvonen tuuletti kakkossijaansa – Herola täydensi hienon suomalaispäivän

Eero Hirvonen pääsi Klingenthalin maailmancupin osakilpailun hiihto-osuudelle kolmantena, mutta nousi hyvällä taktisella hiihdollaan toiseksi.

Eero Hirvonen
Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Eero Hirvonen onnistui Klingenthalissa mainiosti jo mäkiosuudella ja petasi tällä hyvät lähtökohdat hiihto-osuudelle. Hirvonen pääsi ladulle 25 sekuntia kisaa johtaneen Fabian Riesslen perään.

Riessle meni menojaan ja otti selkeän voiton, mutta toisena startannut Japanin Akito Watabe sai Hirvosesta nopeasti seuraa. Hirvonen antoi Wataben tehdä kaiken työn eikä suostunut vetojuhdaksi.

Kun takaa tulleet saksalaiset Eric Frenzel ja Johanes Rydzek ottivat Hirvosen ja Wataben kiinni kolmisen kilometriä ennen maalia, nelikon vauhti hidastui. Tämä tarjosi mahdollisuuden loistohiihdon tehneelle Ilkka Herolalle nousta mukaan palkintosijataistoon.

Hirvonen teki oman ratkaisunsa noin puolitoista kilometriä ennen maalia. Hän lisäsi vauhtia mäkiosuudella eivätkä muut pysyneet hänen perässään. Hirvonen sai hiihtää rauhassa maaliin ja tuulettaa maaliviivalla kauden toisen kakkossijansa.

Herolan vauhti ei aivan riittänyt palkintosijakamppailuun ja kolmannen sijan vei Watabe. Herola täydensi kuitenkin hyvää suomalaispäivää viidennellä sijallaan. Tämä oli hänelle kauden toiseksi paras sijoitus. Tammikuussa Herola oli Ranskan osakilpailussa kolmas.

Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru nostivat myös sijoituksiaan hiihto-osuudella, mutta jäivät niukasti maailmancupin pisteiltä. Suomalaiskaksikko ratkoi paremmuutensa loppukirissä ja 41. sijalta ladulle lähtenyt Mäkiaho oli 31:s ja 40. startannut Mutru 32:s.

**KLINGETHAL, GER **

31)** Arttu Mäkiaho FIN +3.51,5 **
32)** Leevi Mutru FIN +3.51,6**

Lue myös:

Maukas onnistuminen mäkiosuudella – Hirvonen huippuasemista ladulle

Suosittelemme