Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hirmuhypyssä onnistunut Hirvonen ei jännittänyt alastuloa, hiihti toiseksi – ”Onnistumisen fiiliksen takia tätä hommaa tehdään”

Eero Hirvosta lämmitti myös joukkuekaveri Ilkka Herolan nouseminen viidennelle sijalle.

Eero Hirvonen
Kuva: AOP
Kimmo Porttila,
Joonas Kuisma
Avaa Yle-sovelluksessa

Eero Hirvonen oli toinen lauantaina yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa Saksan Klingenthalissa. Tulos sivuaa hänen uransa parasta sijoitusta. Hirvonen nousi palkintokorokkeelle toista kertaa peräkkäin, sillä hän oli keskiviikkona kolmas Trondheimissa.

Hirvonen pääsi kolmantena ladulle hypättyään hirmuisen hypyn Klingenthalin HS140-mäestä. Hirvonen liiteli 142,5 metriä, mikä oli kisan pisin hyppy. Hän onnistui tekemään vielä tyylikkään alastulon ennen montunpohjaa. Iso mäki sopi Rukan suurmäen tavoin erinomaisesti Hirvosen kaltaiselle hyppääjälle.

– On huikea fiilis siinä vaiheessa, kun on saanut alastulon tehtyä ja hypyn kokonaisuus on onnistunut. Se antaa jo ilmassa hyvän tunteen, kun tietää, että hyppy menee pitkälle. Onnistumisen fiiliksen takia tätä hommaa tehdään, Hirvonen myhäili Yle Urheilulle.

Hirvonen ei panikoinut, vaikka hyppy liiteli yli HS-pisteen.

– Oli sen verran hyvä hyppy ja hyvä kelikin siellä lopussa, että sen pystyi yllättävän pehmeästi tulemaan alas. Aina kun yli HS-pisteen hypätään, niin se tulee vähän korkeammalta.

Hiihdossa Saksan Fabian Riessle paineli omia menojaan voittoon, mutta kakkosena hiihtoon lähteneen Japani Akito Wataben Hirvonen otti nopeasti kiinni.

– Fiilis ensikierroksilla oli heikko. Oli raskas jalka ja pitkä viikko takana.

Rankkaa tuntui olevan muillakin. Saksan Eric Frenzelin ja Johannes Rydzekin johtama takaa-ajoporukkalla oli tekemistä Hirvosen ja Wataben jahtaamisessa. Se onnistui vasta kolme kilometriä ennen maalia. Kilometriä myöhemmin Hirvonen iski viimeiseen ylämäkeen ja hiihti tasaisella vedolla toiseksi.

10:ksi mäessä sijoittunut Ilkka Herola oli hurjalla hiihtotuulella. Hän nousi lopussa viidenneksi. Joukkuekaverin menestys miellytti myös Hirvosta.

– Olemme mananneet tällä kaudella, ettemme ole saaneet onnistumisia samalle päivälle. Hyvä, että osui tänään. Saimme molemmat hyvät suoritukset. Se oli hyvä asia koko joukkueelle, Hirvonen kehui joukkuetoveriaan.

Lue myös:

Hirvonen tuuletti kakkossijaansa – Herola täydensi hienon suomalaispäivän

Maukas onnistuminen mäkiosuudella – Hirvonen huippuasemista ladulle

Suosittelemme