Hyppää sisältöön

Aku Louhimiehen anteeksipyyntö ei vakuuttanut: "Onko siellä ollut ohjaajana kaksi eri henkilöä?"

Useat tunnetut naisnäyttelijät ovat kertoneet elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen heitä.

Taru Mäkelä ja Lasse Saarinen Aamu-tv:n haastattelussa 20. maaliskuuta 2018.

Pitkän linjan elokuvaohjaaja Taru Mäkelä ja Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen kuvailevat ohjaaja Aku Louhimiehen eilistä anteeksipyyntöä A-Studiossa "mielenkiintoiseksi".

Yle julkaisi eilen maanantaina pitkän jutun, jossa useat naisnäyttelijät kertoivat Louhimiehen alistaneen ja nöyryyttäneen heitä elokuvien kuvauksissa. Louhimies itse osallistui illalla A-Studion keskusteluun jutusta ja pyysi illan aikana monta kertaa anteeksi.

– Hän pyysi anteeksi, mutta hän moneen otteeseen nimenomaan kertoi pyytävänsä anteeksi näiden naisten kokemia tunteita ja muistoja asioista, Mäkelä huomautti tänään tiistaina aamu-tv:ssä.

Mäkelä muistutti, että Louhimies myös kielsi systemaattisesti kaikkein rankimpien syytösten edes tapahtuneen. Louhimies sanoi A-Studiossa, että väitteet, joiden mukaan hän olisi uskotellut Käsky-elokuvassa lapsinäyttelijälle tämän vanhempien kuolleen saadakseen tämän itkemään, eivät pidä paikkaansa.

Mielenkiintoista oli myös se, että hän olisi toivonut, että hän olisi kuullut.

Taru Mäkelä

Louhimies pyysi anteeksi myös sitä, ettei ole ollut sellainen ohjaaja, jolle näyttelijät olisivat voineet puhua.

– Mielenkiintoista oli myös se, että hän olisi toivonut, että hän olisi kuullut, Mäkelä huomautti tänään aamu-tv:ssä.

– Onko siellä ollut ohjaajana kaksi eri henkilöä, joista toinen ei ole kertonut toiselle, mitä toinen on kuullut? Mäkelä pohti.

Mäkelä sanoi hieman aiemmin aamu-tv:n lähetyksessä myös olevansa hyvin kiinnostunut kuulemaan, kuka on se kriisiviestijä, joka Louhimiestä nyt ohjaa.

Minulle tuli olo, että tämä erittäin miellyttävästi ja hallitusti esiintyvä Aku Louhimies on eri henkilö kuin se Aku Louhimies, joka ohjaa niitä elokuvia.

Lasse Saarinen

Suomen elokuvasäätiön Saarisen mielestä Louhimies pyysi eilen anteeksi "erittäin vakuuttavasti ja tyylikkäästi".

– Mutta minulle tuli samanlainen olo, että tämä erittäin miellyttävästi ja hallitusti esiintyvä ohjaaja Aku Louhimies on eri henkilö kuin se ohjaaja Aku Louhimies, joka ohjaa niitä elokuvia. Hän ulkoisti oman toimintansa kuvauspaikalla tästä tämän päivän henkilöstä, Saarinen sanoi.

Saarinen huomautti aiemmin aamu-tv:n lähetyksessä myös, että Louhimiehellä on nuoreksi mieheksi "aika huono muisti".

Louhimiehen tapauksesta keskusteltiin tiistaiaamuna myös Ylen Radio 1:n Ykkösaamussa. Kuuntele täältä Ykkösaamun lähetys.

Lue myös:

Aku Louhimies kuvaili oloaan todella epäonnistuneeksi ja pyysi anteeksi

Tuntematon ohjaaja – Elokuvatähdet kertovat Aku Louhimiehen poikkeuksellisesta vallankäytöstä: Hän alistaa ja nöyryyttää ihmisiä

Suosittelemme sinulle