Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Voitto-robotti avataan kaikkien käyttöön

Yle Uutiset avaa tänään Voitto-robotin koodin avoimeksi. Kuka tahansa voi halutessaan kokeilla mitä hyötyä Voitosta voisi olla.

Voitto-robotti
Kuva: Felipe Santana, Joni Hiirikoski / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Uutiset avaa tänään Voitto-robotista koodin, joka osaa kirjoittaa jääkiekkotuloksista artikkeleita. Koodin tarkoituksena on toimia yksinkertaisena esimerkkinä siitä, miten tällaisten artikkelien automatisoinnin voi tehdä. Koodi on käytettävissä MIT-lisenssillä.

”Lätkä-Voitto”-robotti on yksi Ylen kokeiluista automatisoida dataan perustuvaa journalismia. Se kirjoittaa suomen ja ruotsin kielillä jääkiekon tulos- ja tilastodatasta artikkeleita, joita julkaistaan Yle Uutisvahdissa ja Ylen verkkosivuilla.

– Tämä on hyvä esimerkki Ylen ja muun median yhteistyöstä, sanoo Yle Uutis- ja ajankohtaisotiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Koodin mukana on lisäksi Jääkiekkoliitolta saamamme Mestiksen ja Naisten Liigan tämän kauden runkosarjan tulokset ja tilastot, joiden avulla pääsee kokeilemaan tämän Voitto-version toimintaa.

– Journalismi on muuttumassa valtavasti, robottien käyttö säästää parhaimmillaan toimittajan työaikaa, sen avulla toimittajat voivat käyttää enemmän aikaa ajatteluun ja antaa mekaanisia tehtäviä robotille, kertoo Yle News Labin päällikkö Jukka Niva.

Lätkä-Voiton avoin koodi löytyy täältä.

Lue myös

Voitto-robotti urakoi uutisia joka kunnan tuloksesta presidentinvaaleissa – Satoja juttuja silmänräpäyksessä

Voitto-robotti takoi NHL-uutisia – seuraavaksi kuntavaalien tulokset?

Suosittelemme sinulle