Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kiinan urheiluministerillä kova vaatimus: edustaja jokaiseen 102 olympialajiin

Kiina haluaa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisista aiempaa enemmän menestystä.

Pekingin olympialaiset 2022.
Vuonna 2008 Pekingissä järjestettiin kesäolympialaiset. Vuonna 2022 vuorossa ovat talvikisat. Kuva: AOP
Otto Rönkä
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinan pääkaupungista Pekingistä tulee vuonna 2022 historian ensimmäinen kaupunki, jossa on järjestetty sekä kesä- että talviolympialaiset. Kisojen odotetaan tuovan maahan paljon olympiaturisteja – sekä tietysti menestystä.

Tästä osoituksena Kiinan urheiluministeri Gou Zhongwen esitti kiinalaisurheilijoille kovan vaatimuksen: saada edustaja jokaiseen olympialaisten 102:een kisalajiin.

- Ymmärrämme, ettei se tule olemaan helppoa. Mutta haluamme Pekingin kisojen täydellä edustuksella osoittaa maailmalle määrätietoisuuttamme, Zhongwen lausui Kiinan kansankongressissa pitämässään puheessa.

Helmikuussa Etelä-Korean talviolympialaisissa Kiinalla oli edustaja jokaisessa 12 talvilajissa. Kiinalaisia ei kuitenkaan nähty kaikissa kisalajeissa, tarkemmin ottaen miesten ampumahiihdossa ja mäkihypyssä sekä naisten rattikelkkailussa ja skeletonissa.

Kiinan 80-henkinen olympiajoukkue nappasi Koreasta vain yhden olympiakullan, kun neljä vuotta aiemmin Sotshista kotiintuomisina oli kolme kultaa.

- Meillä oli (Etelä-Korean olympialaisissa) lupaavia urheilijoita, ja koimme myös editystä joissain hiihtolajeissa. Ja mikä tärkeintä, muiden maiden huippuja vastaan kilpaileminen on saanut urheilijoidemme luottamuksen talviolympialaisia kohtaan kohoamaan, Zhongwen muotoili.

- Se osoittaa, että meidän on jatkettava panostusta talvilajeihin, ja käytettävä hyväksemme loistava tilaisuus esitellä maailmalle kiinalaisen urheilun tasoa.

Suosittelemme