Hyppää sisältöön

Yllätyskortti Kalle Taimi parrasvaloissa - Litmanen edellinen FC Lahden maalintekijä maajoukkueessa

Ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa tehnyt Kalle Taimi säväytti Huuhkajien avausmiehistössä, kun Malta joutui taipumaan Suomelle maalein 0-5 (0-3) Turkissa.

Kalle Taimi Kuva: FC Lahden nettisivut
Timo Uusitalo

SJK:n kasvatti mutta FC Lahtea edustava Kalle Taimi, 26, aloitti uskomattomalla tavalla A-maajoukkuepelinsä Huuhkajissa päästyään ensi kertaa Suomen avausmiehistöön.

- Ennakkoon toivoin, että pääsisin Maltaa vastaan avaukseen. Treeneissä olin yrittänyt antaa kaikkeni, jotta tämä mahdollisuus tuli kohdalleni, Taimi kertoi.

Puolustaja pohjusti ensin Teemu Pukin iskemän 1-0-maalin 13. minuutilla. Robin Lodin kuti oli Maltan molarille paha pala, ja Taimi kävi laukomassa vastustajan maalivahdin torjuman paluupallon verkkoon 2-0-osuman merkiksi 23. minuutilla.

- Todella hyvältä tuntui ja maalinteko on aina erityistä - ja vielä maajoukkuepaidassa. Pallo kimposi eteeni ja sain hallitulla vedolla maalin. Mahtavalta tuntui, kuvasi maajoukkueen todellinen jokerikortti.

Edellisen FC Lahden pelaajan tekemä maaottelumaali Suomi-paidassa nähtiin marraskuussa 2010, jolloin asialla oli Jari Litmanen, joka osui San Marinon verkkoon ollessaan lahtelaisseurassa.

Taimi pelasi Maltaa vastaan kaikkiaan 82. minuuttia, kun Joona Toivio tuli Taimen tilalle ottelun lopussa.

- Ensimmäinen puoliaika (3-0) oli meiltä hyvä, mutta toisella jaksolla Malta tuli kovempaa päälle ja teki pelin vaikeammaksi. Meidän olisi pitänyt keskittyä paremmin omaan peliimme. Vaihdot toivat lopussa lisää meille energiaa ja saimme vielä pari, komeaa maalia ihan loppuun.

Taimi pisti omalta osaltaan pöytään melkoiset näytöt maajoukkuevalmennukselle, vaikka vastustaja ei toki ollut parasta A- eikä edes B-luokkaa.

- Minun pitää nöyrästi painaa duunia seurajoukkueessa ja osoittaa, että olen sen seuraavankin kutsun arvoinen. Turkin leiri oli kaikkiaan onnistunut juttu, saimme kaksi ottelua alle ja joukkue hitsaantui hyvin yhteen, summasi Taimi annin.

Suosittelemme sinulle