Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hieno kiekkotarina päättyy – Sedinin ihmekaksoset lopettavat uransa

Peräti 18 vuotta NHL-seura Vancouver Canucksissa viettäneet ruotsalaiskaksoset Henrik ja Daniel Sedin ilmoittivat lopettamispäätöksestään maanantaina.

Henrik ja Daniel Sedin
Kuva: AOP
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman tunnetuimmat kiekkokaksoset Daniel ja Henrik Sedin lopettavat urheilu-uransa tähän kauteen. Sedin ilmoittivat päätöksestään Canucksin verkkosivuilla julkaistussa kirjeessä.

– Vuoden aikana perheidemme kanssa käytyjen keskustelujen myötä oli selvää, että tämä olisi viimeinen kautemme. Tämä tuntuu oikealta kaikille meistä, kirjeessä kerrottiin.

Sedinin kaksoset debytoivat NHL:ssä kaudella 2000–01 ja nousivat tähtiluokkaan viimeistään työsulun jälkeen kaudella 2005–06. Molemmilla on tileillään yli 1300 NHL-runkosarjaottelua ja tuhat pistettä. Stanley Cupiin Sedinit eivät Canucks-paidassa yltäneet, mutta kaksikolta löytyy olympiakulta vuodelta 2006.

– Nämä 18 kautta ovat olleet elämämme parasta aikaa. Nyt on aika keskittyä perheisiimme ja elämään jääkiekon jälkeen, veljekset kirjoittivat.

– Kerromme asiasta nyt, koska haluamme jakaa nämä kolme viimeistä ottelua teidän kanssanne.

Canucks ei pääse tällä kaudella NHL:n pudotuspeleihin, joten jäähyväisiä vietetään pitkin viikkoa.

– On aika antaa uuden sukupolven johtaa Canucksia, Sedinit linjasivat.

Örnsköldsvikissä syntyneet Sedinit nousivat kiekkomaailman tietoisuuteen kaudella 1998–99, kun he tekivät kovaa jälkeä Ruotsin pääsarjassa Modon riveissä. Kauden päätteeksi Vancouver Canucks junaili kauppoja siihen malliin, että sai varattua kaksoset NHL:ään vuoroilla 2 ja 3.

37-vuotiaat Sedinit ovat edustaneet koko uransa samaa joukkuetta. Kaksosten ansioluettelut ovat todella samanlaiset, arvokisamitaleita myöten.

Henrik Sedin valittiin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 2009–10, kun hän voitti pistepörssin. Daniel Sedin voitti pistepörssin seuraavalla kaudella. Molemmat ovat pelanneet NHL:n tähdistöpelissä kolme kertaa.

Uran jälkeen Sedinit aikovat jäädä perheineen asumaan Vancouveriin.

Suosittelemme