Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Facebook ilmoittaa tänään miljoonille tietovuodon uhreille väärinkäytöstä – Seuraa uutisvirtasi yläreunaa

Facebook lähettää viestin 87 miljoonalle tietovuodon uhrille tänään. Suomessa tietovuodon arvellaan koskevan noin 20 000 ihmisen tietoja.

Facebook applikaatio auki puhelimessa.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Katariina Laurila-Shambwe
Avaa Yle-sovelluksessa

Facebook aikoo lähettää linkin kaikille Facebookin käyttäjille, joiden henkilötietoja on mahdollisesti käytetty väärin, kertoo CNN Tech -sivusto.

Linkki ilmestyy ylimmäiseksi käyttäjien uutisvirtasivulle. Linkkiä klikkaamalla selviää, mihin sovelluksiin käyttäjän Facebook-tili on liitetty ja mitä tietoa sovellusten kanssa jaetaan.

Nämä toimet ovat jatkoa vyyhdille, jossa Facebook pyrkii korjaamaan pahasti tahriintunutta mainettaan tietovuoto- ja vaalimanipulointiskandaalin yhteydessä. Yhtiö on myöntänyt, että analyysiyhtiö Cambdridge Analytica on saattanut päästä käsiksi jopa 87 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoihin.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckebergin mukaan Facebook aikoo myös parantaa palvelunsa vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelussa mainostavien tahojen henkilöllisyyden ja sijainnin varmistamista.

Ilman asianmukaista varmistusta poliittinen mainostaminen ei enää onnistu. Facebookin ilmoituksen mukaan palvelun käyttäjien tulisi voida nähdä selkeästi, kenen sivusto tai mainos on kyseessä.

Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin on määrä antaa tapahtumista selvitys Yhdysvaltain kongressin kauppakomitealle tiistaina.

Lue myös:

Verkkolehti: Facebook on poistanut Zuckerbergin lähettämiä viestejä käyttäjien postilaatikoista

Huolestuttaako Facebookin tiedonkeruu? Asiantuntija: tee nämä neljä säätöä heti omalle tilillesi

Luulitko olevasi turvassa urkinnalta Facebookin asetuksia säätämällä? Tarkista myös puhelimen asetukset ja muut sovellukset

Suosittelemme