Vuosi sitten pohjoismaisia McDonald'seja hallintaansa hamunnut brittisijoittaja Guy Hands hakee hampurilaispaikkojen kasvuun mallia pitserioiden tavoista. Tarkoituksena on aloittaa kotiinkuljetus asteittain.
Myös hampurilaisravintoloiden valmistus- ja tarjoilukäytännöt muuttuvat. Hampurilainen valmistetaan jatkossa vasta sitten, kun asiakas tilaa sen. Lisäksi ravintoloissa alkaa pöytiintarjoilu, jota vauhdittavat digitaaliset tilauskioskit. Osassa hampurilaisravintoloita uusia käytäntöjä on jo kokeiltu.
– Aloitamme kotiinkuljetukset tänä keväänä Helsingin alueella, kertoo Suomen McDonald'sin toimitusjohtaja Olli Johansson tiedotteessaan.
Suomessa seuraavan viiden vuoden aikana on tarkoitus avata 15 uutta ravintolaa. Pohjoismaissa pyritään avaamaan 200 uutta hampurilaispaikkaa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Asiakasmäärissä mitattuna tämä tarkoittaa, että McDonald's palvelisi 200 miljoonaa pohjoismaista asiakasta vuosittain.
Guy Handsin hallussa Suomessa ovat McDonald'sin viisi omaa ravintolaa sekä 60 ravintolan franchise-oikeudet. Handsin käsissä on yhteensä satoja hampurilaisravintoloita Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.
Laajennus tuo Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan yhteensä jopa 5000 uutta työpaikkaa.