Hyppää sisältöön

Ruotsalainen huippu-dj ja musiikkituottaja Avicii kuoli 28-vuotiaana

28-vuotias artisti, musiikkituottaja ja dj kuoli Omanissa, kertoo hänen tiedottajansa.

Kuva: Jose Sena Goulad / EPA
Markus Myllyoja

Ruotsalainen pop-tähti ja musiikkituottaja Avicii on kuollut. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan (siirryt toiseen palveluun) hänen tiedottajansa.

Tiedottaja Ebba Lindqvistin mukaan Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, löytyi kuolleena perjantaina iltapäivällä. Hän oleskeli parhaillaan Omanin pääkaupungissa Muscatissa Arabian niemimaan kaakkoisrannikolla. Lindqvistin mukaan tapausta ei kommentoida enempää.

Avicii oli kuollessaan 28-vuotias. Hänen kuolinsyystään ei ole toistaiseksi tietoa.

Kuva: Jose Sena Goulad / EPA

Avicii julkaisi omissa nimissään kaksi albumia ja lukuisia singlejä. Lisäksi hän teki suosittuja remix-versioita ja tuotti musiikkia muille artisteille.

Suurelle yleisölle Avicii tuli tutuksi vuonna 2012 kappaleella Levels. Suurimmiksi hiteiksi nousivat seuraavan vuoden True-albumillakin julkaistut Wake Me Up ja Hey Brother.

Avicii lopetti keikkailun keväällä 2016. Hän ehti esiintyä useita kertoja myös Suomessa, muun muassa Helsingissä Weekend Festivalilla kesällä 2015.

Sosiaalisessa mediassa on surtu nuoren artistin kuolemaa. Muun muassa skotlantilainen dj–tuottaja Calvin Harris kirjoittaa olevansa murtunut uutisesta.

– Kaunis sielu, intohimoinen ja äärimmäisen lahjakas. Niin paljon jäi tekemättä. Myötätuntoni hänen perheelleen. Siunausta Tim, Harris kirjoittaa Twitterissä.

Avicii oli viimeksi aktiivinen Twitterissä tiistaina. Silloin hän kiitteli ehdokkuudesta yhdysvaltalaisen Billboard-musiikkipalkinnon saajaksi. Hänen viimeisin julkaisunsa on ehdolla parhaan elektronisen musiikin kategoriassa.

Lue myös:

Ruotsalais-DJ Avicii lopettaa keikkailun – tähti julkaisi puhelinnumeronsa faneja varten (YleX)

EDM-supertähti avautuu terveysongelmistaan: Oli pakko hiljentää vauhtia (YleX)

Suosittelemme sinulle