Hyppää sisältöön

Britanniaan syntyi uusi kuninkaallinen – herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kolmas lapsi on poika

Britannian kuningasperheen uusin tulokas on poika..

Prinssi William menossa lastensa prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten kanssa katsomaan vauvaa. Kuva: David Fisher / AOP

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kolmas lapsi, pikkuprinssi syntyi maanantaina St Mary´s-sairaalassa Paddingtonissa Lontoossa. Palatsin mukaan sekä äiti että vauva voivat hyvin. Hovi kertoi myös pienokaisen syntymäpainon, 3827 grammaa.

Hän on kruununperimysjärjestyksessä viides ja kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kuudes lapsenlapsenlapsi.

Prinssillä on kaksi vanhempaa sisarusta, 4-vuotias prinssi George ja 2-vuotias prinsessa Charlotte. Prinssi William on ollut mukana kaikkien lastensa synnytyksessä.

Kensingtonin palatsi kertoi syntymästä twiitillä.

Perinteisemmin tieto julkistetaan lääkäreiden signeeraamalla julistuksella Buckighamin palatsin etupihalla.

Uuden kuninkaallisen syntymää juhlistetaan tykinlaukauksilla. Julkisten rakennusten lipputankoihin ympäri maan nostetaan Britannian liput.

Nimi kerrotaan myöhemmin

Herttuatar Catherine tuli sairaalaan aamulla maanantaina. Iloisesta perhetapahtumasta on tiedotettu ensimmäisten joukossa Willamin isälle, Walesin prinssi Charlesille, kuningatar Elisabetille ja herttuattaren vanhemmille Michael ja Carole Middletonille.

Pikkuprinssin nimi ilmoitetaan hieman myöhemmin. Sisarusten, Georgen ja Charlotten nimet kerrottiin julkisuuteen kaksi vuorokautta syntymän jälkeen.

Britannian kuningaperheen uusimman jäsenen arvonimeksi tulee Cambridgen prinssi. Hänen isänsä, prinssi William on Cambridgen herttua.

Korjauksia Pikkuprinssi on kuningatar Elisabetin lapsenlapsenlapsi, hän on siis neljättä polvea, ei lapsenlapsi. Herttuatar Catherinen äidin nimi on Carole, ei Caroline.

Suosittelemme sinulle