Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen saa syytteen Veera Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta

Ylen saamien tietojen mukaan syyteharkinta valmistui viime viikon lopulla. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Helsingin Sanomille, että syyte ei toistaiseksi vaikuta Hakkaraisen asemaan puolueessa.

Teuvo Hakkarainen ja Veera Ruoho Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva /Jouni Immonen / Yle

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) joutuu oikeuteen vastaamaan syytteisiin pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä. Oikeudenkäynti pidetään Helsingin käräjäoikeudessa.

Hakkaraisen saamat syytteet liittyvät viime joulukuun tapahtumiin (siirryt toiseen palveluun) eduskunnassa, kun Hakkarainen yritti väkisin suudella eduskunnan kuppilassa kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.). Hakkarainen oli tarttunut Ruohoa niskasta kiinni ja yritti suudella tätä. Hakkarainen oli tuolloin juhlimassa eduskunnan pikkujouluja.

– Hän otti kädellä niskalenkin ja survoi suunsa siihen. Ote, jonka hän otti, oli sellainen, että pelkäsin niskojeni puolesta ja suuhunkin sattui, Ruoho kuvaili tapahtunutta (siirryt toiseen palveluun) julkisuudessa.

Eduskunnan kuppilan tapahtumat olivat laajasti esillä tiedotusvälineissä. Veera Ruoho teki tapahtuneesta rikosilmoituksen, ja poliisi alkoi tutkia asiaa.

Hakkarainen: Ei siitä kuulustelujen jälkeen ole kuulunut mitään

Ylen saamien tietojen mukaan Hakkaraiseen kohdistunut syyteharkinta valmistui viime viikon lopulla, ja syyte on siirretty nyt Helsingin käräjäoikeuteen.

Yle tavoitti kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen iltapäivällä. Hän sanoo, ettei ole kuullut syyteharkinnan lopputulosta vielä.

– Ei siitä kuulustelun jälkeen ole kuulunut mitään, totesi Hakkarainen Ylelle lähettämässään tekstiviestissä.

Yle tavoitteli Hakkaraista myös illalla syytteistä uutisoinnin jälkeen. Hakkaraista ei ole toistaiseksi tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Yle oli yhteydessä myös kansanedustaja Veera Ruohoon.

– Tiedän, että juttu on syyteharkinnassa, mutta en ole tietoinen syyteharkinnan lopputuloksesta, Ruoho kommentoi Ylelle puhelimitse tänään päivällä.

Hakkarainen pyysi tekoaan anteeksi tapahtuman jälkeen Veera Ruoholta sekä Facebookissa että henkilökohtaisesti. Ruoho kommentoi tuolloin, että hänen tekemällään rikosilmoituksella ei ole tekemistä sen kanssa, etteikö hän voisi antaa tekoa anteeksi.

Hakkarainen sai viime joulukuussa perussuomalaisten eduskuntaryhmältä vakavan varoituksen suuteluyrityksestään.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-aho kertoi maanantaina Helsingin Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että syyte ei ainakaan tässä vaiheessa vaikuta Hakkaraisen asemaan puolueessa.

– Tapahtumat itsessään olivat paheksuttavia ja tuomittavia, ja niihin on jo otettu kantaa, Halla-aho sanoi Helsingin Sanomille.

Helsingin käräjäoikeudessa ei ole vielä vahvistettu tulevan oikeudenkäynnin ajankohtaa.

Hakkarainen tuomittiin vuosi sitten tammikuussa Keski-Suomen käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Lisää aiheesta:

Kansanedustaja Veera Ruoho tekee rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta: "Ahdistelu ei tapahtunut pikkujouluissa"

Suosittelemme sinulle