Hyppää sisältöön

Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen – Sampo Terho: Tilanne on kiusallinen hallituksen sisäisen luottamuksen kannalta

Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen.

Sinisten Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen
Sinisten Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen

Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Kaj Turunen loikkaa kokoomukseen. Savonlinnalainen Turunen on toisen kauden kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoi Turusen loikkauksesta eduskunnassa tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tiedotustilaisuudessa puhunut Turunen sanoo olleensa itse asiassa aloitteellinen. Ensimmäisen kerran hän sanoo harkinneensa asiaa jo perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen kesällä, mutta hän kertoo tehneensä lopullisen päätöksen kokoomukseen siirtymisestä vasta pari viikkoa sitten.

Turunen kertoo, että päätöksen vaikutti se, että erityisesti yrittäjyyteen ja työelämään liittyviltä näkemyksiltään hän on lähempänä kokoomusta kuin sinisiä.

Turunen ilmoitti sinisten ryhmälle asiasta tänään WhatsApp-ryhmässä.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajalle Sampo Terholle Turusen loikka tuli hänen omien sanojensa mukaan täytenä yllätyksenä.

Terho kertoo kuulleensa loikkauksesta puoli tuntia ennen Turusen ilmoitusta.

– En tunne likaisia yksityiskohtia, Terho kommentoi Turusen loikkauksen syitä ja perusteita.

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho piti tiedotustilaisuuden eduskunnassa Helsingissä 24. huhtikuuta
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho kertoo näkemyksiään kansanedustaja Kaj Turusen loikasta kokoomuksen riveihin.

Terho oli aamulla tavannut Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon, mutta Orpo ei ollut ottanut puolueloikkausta puheeksi.

Terhon mukaan tilanne on kiusallinen hallituksen sisäisen luottamuksen kannalta. Terho sanoo, että sinisten eduskuntaryhmä keskustelee nyt eri vaihtoehdoista hallituksessa.

Terhon mukaan nyt juuri luottamusta tarvittaisiin hallituksen niukan enemmistön vuoksi esimerkiksi sote-äänestyksessä.

– Miksi kokoomus keikuttaa venettä? Terho kysyi lyhyessä tiedotustilaisuudessaan.

Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen sanoo Ylelle ehdottavansa sinisten puoluehallituksen kutsumista koolle Turusen loikkauksen vuoksi.

Torvisen mukaan hallitustilannetta pitää nyt miettiä.

Myös sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo Twitterissä hallituksen sisäisen luottamuksen olevan nyt vaakalaudalla.

Jokinen vähätteli kokoomuksen tiedotustilaisuudessa Turusen loikan merkitystä hallitustyöskentelylle, ja sanoo kokoomuksen haluavan jatkaa hallitusyhteistyötä samalta pohjalta.

Perussuomalaisista kesällä irronneen sinisen tulevaisuuden kannatus on pysynyt alhaisena.

Kannatusmittausten mukaan useiden sinisten kansanedustajien jatko eduskunnassa näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi uutisia Twitterissä viittaamalla uppoavasta laivasta loikkiviin rottiin.

Turunen itse kiisti, että alhaiset kannatuslukemat olisivat vaikuttaneet hänen päätökseensä.

Ensimmäisenä Turusen loikkauksesta kertoi Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Jätti johtopaikan piirijärjestössä jo viikkoja sitten

Kaakkois-Suomen Sinisten toinen varapuheenjohtaja Kari Hänninen ei yllättynyt kansanedustaja Kaj Turusen päätöksestä loikata sinisestä tulevaisuudesta kokoomukseen.

– Täytyy sanoa, että kyllä oli minä vähän ajattelin, että sellainen saattaisi tulla. Mielestäni näytti siltä, että se oli harkinnassa varmaan jo muutaman kuukauden, sanoo Kari Hänninen.

Kaj Turunen toimi Kaakkois-Suomen Sinisten piirin puheenjohtajana aina maaliskuun lopulle saakka.

– Hän ilmoitti, ettei hänellä ole aikaa hoitaa tehtävää, ja olisi hyvä valita sellainen henkilö, jolla on aikaa. Sen takia johto uusittiin, sanoo Kari Hänninen.

Kouvolassa asuva Hänninen kertoo tavanneensa savonlinnalaisen Kaj Turusen vain joitakin kertoja.

– Jos rehellisesti sanotaan, niin tämä ei anna mitenkään hyvää kuvaa hänestä.

– Ehkä hän ei ole vielä löytänyt oikeaa puoluetta, joka toimisi hänen ajatusmaailmansa mukaan, hän sanoo.

Suosittelemme sinulle