Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Eero Hyvösestä pääkaupunkiseudun uutisoinnista vastaavan Yle Metropolin päällikkö

Toukokuussa aloittavan Hyvösen tavoitteena on saada Metropolista Suomen nopeimmin reagoiva toimitus.

Eero Hyvönen Yle
Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle
Mikael Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Metropolin ja Suomideskin uudeksi päälliköksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Eero Hyvönen, 58. Hyvönen aloittaa uudessa tehtävässään 2.5. Yle Metropoli on Ylen pääkaupunkiseudun aluetoimitus, joka rakentuu kesän aikana uudelleen.

Hyvösen mukaan Yle Metropoli on ainutlaatuinen kokonaisuus, ja uutisten tekemisessä hyödynnetään tulevaisuudessa kaikkia kanavia. Uusi Metropoli-toimitus muodostuu, kun nykyinen Yle Uutisten metropolitiimi, alueellinen radiotoimitus Yle Helsinki ja osia Radio Suomen kanavatoimituksesta yhdistyy.

– Luvassa on muun muassa Radio Suomen kanssa uudentyyppistä yhteistyötä, joka on aluetoiminnassa ainutlaatuinen yhdistelmä. Lisäksi digitaalisessa kerronnassa hyödynnetään sekä Pasilassa että Tampereen Mediapoliksessa olevaa osaamista.

Mediadeskissä tehdään Hyvösen mukaan jatkossa muun muassa tutkivaa journalismia ja datajournalismia.

– Olemme uutisjournalismin kehityksen kärjessä kaikilla alustoilla. Meillä on kova tavoite, että teemme Yle Metropolista Suomen nopeimmin reagoivan toimituksen. Meidän pitää hallita liikkuvan työn välineet erittäin hyvin, Hyvönen sanoo.

Hyvönen aloitti Ylessä vuonna 2014 Yle Hämeen päällikkönä. Hän on toiminut aiemmin muun muassa myös Helsingin Sanomien päätoimittajana vastuualueenaan Nelosen uutiset sekä Nelosen uutisten päätoimittajana.

Lisäksi Hyvönen on työskennellyt Radio Cityn päätoimittajana, City-lehden toimituspäällikkönä ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Suosittelemme